VadeVi
[VÍDEO] Atemptat a una vinya de l’Alt Camp: tallen 22 ceps de 17 anys amb una serra
Un dels 22 ceps de parellada que han aparegut tallats a la vinya del Celelr Sanromà
Un dels 22 ceps de parellada que han aparegut tallats a la vinya del Celelr Sanromà | Twitter

!--akiadsense-->

Eduard Sanromà, responsable del Celler Sanromà de Vila-rodona a Tarragona ha denunciat als Mossos el que considera una temptat contra la seva vinya. Aquest dilluns va descobrir cap al tard que li havien tallat alguns ceps d’una vinya i aquest dimarts al matí ha fet recompte: en total són 22 ceps, no de les fileres que estan prop de la carretera sinó la que fa 9, d’una parellada de 17 anys.

Sanromà explica a Vadevi que és evident que han vingut a fer mal perquè “han tallat amb una serra a contrassaba per garantir així que sigui molt difícil que la planta pugui sobreviure. Ho provarem la propera primavera però serà molt complicat”.

Així doncs si es compleixen les previsions s’hauran perdut 22 ceps d’una vinya amb la que es fa un brisat i un ancestral.

Tot i que no pot apuntar a cap culpable, Eduard Sanromà té claríssim que no és un acte vandàlic a l’ús o fruit de robatoris als que estan acostumats a la zona. “Sospito que és enveja però no ho sé. Aquest és un poble molt cooperativista i jo vaig a la meva i faig vins com el brisat o l’ancestral que surten una mica de la norma. La veritat és que no m’ho explico”, explica en decaracions a Vadevi.

Afegeix a més que questa vinya en concret està més aviat amagada, no l’ensenya mai a les visites que s’acosten al celler a fer enoturisme i que molt poca gent sap que sigui de la seva propietat.

Ara bé, té poques esperances de trobar-ne el culpable perquè no hi ha marques de roderes ni cap altre prova que pugui ajudar als Mossos d’Esquadra a obrir una investigació.

Arran de la seva denúncia Twitter anb aquest vídeo ha rebut nombroses mostres de suport. Tant des de l’Incavi com la mateixa consellera d’Agricultura, Teresa Jordà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa