VadeVi
[vídeo] Com destaparies una ampolla de vi amb mig segle de vida?
  • CA

La botiga física de Vins i Licors Grau, a Palafrugell, posa a disposició de l’amant del vi una àmplia oferta de referències d’aquí i d’arreu del món; i en un espai més íntim, que nosaltres en direm la llibreria, guarden algunes referències especials entre les quals, per exemple, hi ha algunes referències que fa molts anys que allí reposen.

I tot d’una, genera una pregunta: Com deu ser un vi que porta dins una ampolla prop de cinquanta anys, o el que vindria a ser el mateix, prop de mig segle? No ens en podem estar i demanem a dos dels sommeliers més reconeguts de casa nostra, Josep Roca i Audrey Doré, que ens ajudin a saber-ho. Amb la seva experiència, coneixement i saber fer, aconsegueixen destapar diligentment l’ampolla, servir el líquid a la copa, tastar el contingut i compartir l’anàlisi organolèptic del producte.

Es tracta d’un Castell del Remei del qual no se’n pot saber l’anyada exacta, però del qual consta que pot tenir entre 40 i 60 anys de vida. Un producte fet de cabernet sauvignon que ha nascut de ceps plantats l’any 1921.

En aquest vídeo, enregistrat i editat per Deunidó, es desvetllen tots els secrets d’aquest moment tant singular.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa