VadeVi
[VÍDEO] Dos cuiners gallecs mariden els seus plats amb vins catalans
  • CA

Kike Piñeiro i Eloy Cancela, responsables del restaurant A Horta d’Obradoiro“> (Santiago de Compostela), van ser els encarregats d’harmonitzar gastronòmicament els vins de la DO Catalunya a la darrera edició d’Enofusión. Amb una proposta conjunta que buscava la unió entre el Mediterrani i l’Atlàntic, les seves tapes, amb el peix com a principal protagonista, van servir per maridar 5 referències de la DO Catalunya, seleccionades d’acord als plats. Ells són els protagonistes del mes a la secció Parlem amb”> del web de la DO Catalunya.

Poc més d’un any fa que Kike Piñeiro i Eloy Cancela van obrir les portes del restaurant. “A Horta“> neix d’una amistat. Tots dos anàvem per camins separats i un dia vam coincidir cuinant i vam veure que teníem possibilitats de fer alguna cosa junts perquè compartíem les mateixes inquietuds”. La cuina d’A Horta “>és una cuina basada en el producte natural i atlàntic. A més d’una elaboració molt cuidada, un dels seus punts característics és la presentació, aprofitant en molts casos el propi producte per fer-ho: “No hi ha plat que iguali la sensació de tocar el que ha estat prèviament a l’Atlàntic, com pot ser una petxina de vieira o un eriçó de mar”.

A Horta d’Obradoiro“> està situat molt a prop de la Catedral de Santiago, en una casa del S. XVII que va pertànyer als músics de la Catedral i que és part de la màgia del restaurant: “Cuinar entre parets amb tanta història és un privilegi”, afirma Piñeiro.

La secció Parlem amb “>del web de la DO Catalunya recullconverses amb convidats de perfil divers per donar una mirada pròpia i molt particular sobre el món del vi. Un espai per a la reflexió i el debat pel que han passat des de Josep Roca d’El Celler de Can Roca“>, al vinyetista Manel Fontdevila, l’actriu i cantanto el periodista Xavier Graset, entre d’altres que trobareu aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa