VadeVi
[VÍDEO] El secret de les banyes que s’enterren en l’agricultura biodinàmica
  • CA
Les banyes són un dels elements més icònics de l'agricultura biodinàmica
Les banyes són un dels elements més icònics de l’agricultura biodinàmica | Youtube Terradinàmica

!–akiadsense–>

L’associació Terra Dinàmica ha fet a la finca l’Oasi Biodinàmic d’Ulldecona (Montsià) una de les seves trobades anuals, en aquest cas per fer els preparats biodinàmics de la tardor. La trobada ha reunit una quinzena de participants, principalment viticultors com Eudald Massana Noya (Massana Noya), Francesc Suriol (Suriol), Josep Dasca (Dasca Vives), Rubén Parera (Finca Parera) o Josep Mitjans (Loxarel) i agricultors del sector de la fruita, que han participat de manera activa en l’elaboració dels preparats com el 500, el preparat de bonyiga, el que s’introdueix en una banya que s’enterrarà en els camps de vinyes i el Maria Thun que d’aquí a sis mesos ja es podran aplicar a la vinya i als camps de cultiu per vivificar i fertilitzar les plantes i protegir-les de manera natural de plagues i fongs. Els treballs a la finca l’Oasi Biodinàmic d’Ulldecona han servit per fer aquest vídeo on s’expliquen els processos per elaborar cadascun dels preparats.

Els preparats biodinàmics s’elaboren a partir d’elements naturals com els fems de vaca, banyes de vaca, closca d’ou o basalt i permeten tractar els camps de cultiu de manera natural per transformar la matèria orgànica del sol en humus o equilibrar les plantes. Aquesta disciplina agrícola basada en els coneixements donats al 1924 per Rudolf Steiner i ampliats pels seus deixebles, té cada cop més seguidors a Catalunya. L’Associació Terradinàmica reconeix i incentiva a través de la Marca TERRADINAMICA la bona pràctica i el nivell de coneixement dels seus membres en l’aplicació i comprensió d’aquesta metodologia, els acredita com a agricultors biodinàmics i garanteix al consumidor final que els productes han estat sota el control d’un professional en l’aplicació d’agricultura biodinàmica.

Entre els objectius de l’associació, presidida per Francisco Montañés des de 2016, destaquen la promoció, el foment i el desenvolupament de l’agricultura biodinàmica, l’impuls de la formació, el coneixement i l’experiència en aquest tipus de producció agrícola, l’assessorament a entitats associacions i institucions i la col·laboració amb universitats i grups de recerca. L’associació ha estrenat recentment un nou web www.terradinamica.cat on posa a l’abast del consumidor tota la història sobre la metodologia biodinàmica, des dels seus orígens fins a l’actualitat, així com tots els serveis que ofereix l’entitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa