La fira de vins Vijuny 2012 arrenca aquest divendres, 8 de juny, amb la participació de totes les Denominacins d’Origen de Catalunya, que convertiran l’Avinguda Francesc Cambó en l’avinguda dels vins de Barcelona. La mostra, que s’allargarà durant tot el cap de setmana just al davant del mercat de Santa Caterina, oferirà un seguit de tastos temàtics per donar a conèixer l’ampli ventall de vins catalans.

A la mostra hi seran presents més de 70 cellers d’arreu del territori, representant totes les DO catalanes, més un celler convidat de la Catalunya Nord. L’organització de la fira, a càrrec de Vijuny i Guia de Vins de Catalunya, ha triat els cellers participants a partir de la premisa que cadascun elabori almenys un vi rellevant amb varietat autóctona i que a més tinguin cert compromís explícit amb el territori per mitjà dels seus productes.
Els cellers hi participaran de forma flexible, en tant que podran participar un, dos o els tres dies que dura l’esdeveniment, fet que farà que l’oferta sigui una mica diferent cada dia. De moment ja hi ha garantida la presència de cellers de les dotze denominacions d’origen, a més de haver-hi representació dels vins sense DO. Durant la mostra tindran lloc tastos temàtics per varietats i per tipus de vins, i dissabte i diumenge s’afegirà una fira gastronòmica. Els tiquets per tastar es podran adquirir al preu de 10 € (Inclou 10 consumicions i la copa) a les mateixes taquilles de la fira. El tiquet de reposició, sense copa, té un cost de 8 euros i inclou 10 tiquets de consumició. Cada celler demanarà un nombre concret de tiquets depenent del preu del vi a tastar.

Tastos temàtics

Dissabte a les 12h es farà el tast dedicat a la garnatxa blanca, un dels grans ceps blancs catalans. De fet, entre les vinyes del Principat i la Catalunya Nord sumen el 90 per cent de ceps d’aquesta varietat a nivell mundial. En aquest tast s’oferiran els vins Nereus Garnatxa Blanca, AV Bodeguers (DO Empordà); Frisach blanc, Celler Frisach (DO Terra Alta); Ilercavònia, Altavins (DO Terra Alta); Ètim Blanc, Agrícola Falset Marçà (DO Montsant); Les Sorts Blanc, Celler El Masroig (DO Montsant); i Somdinou blanc, Celler cooperatiu de Gandesa (DO Terra Alta).

També dissabte, però a les sis de la tarda, es farà el tast terra de garnatxes, dedicat a totes les varietats d’aquest cep que es produeixen als cellers del Principat, amb degustació dels vins Edetana Blanc Garnatxa Blanca i Edetana Negre, Celler Edetària (DO Terra Alta); i Rita Garnatxa Blanca i Bancal Garnatxa Negre, Celler Vinyes Domènech (DO Montsant).
Sota el nom de negres d’alçada s’oferiran tres tastos, dissabte a les 19h i les 20h i diumenge a les 19h. amb els seguents vins: Mas Roig, Celler el Masroig, (DO Montsant); Martí Fabra Vinyes Velles, Celler Martí Fabra (DO Empordà); Negre de Negres, Clos del Portal (DOQ Priorat); Furvus, Vinyes Domènech, (DO Montsant); Edetana Negre, Edetària, (DO Terra Alta); Puresa, Celler Cooperatiu de Gandesa (DO Terra Alta); Señora Carmen, Vins del Tros (DO Terra Alta); Idus de Vall Llach, (DOQ Priorat); Les Clivelles de Torroja, Celler Aixalà Alcait (DOQ Priorat); L’Heravi Criança, Vinyes d’en Gabriel (DO Montsant); Vi de Poble de Torroja (DOQ Priorat); Palet vi de vila, Celler Escoda Pallejà (DOQ Priorat); Cap de Ruc Criança (DO Montsant); Hisenda Miret, Parés Baltà (DO Penedès); Pàter, Ficària Vins (DO Montsant); i Corelium, Terra de Verema (DOQ Priorat).
Pel que fa al cava i altres espumosos, també hi haurà tres tastos, divendres a les 19h, i dissabte i diumenge a les 13h., amb els reserves Parató Brut Nature, Addaia Fiona, Castellroig Brut Nature, Mas Tinell Brut Real i Giró del Gorner Brut; els grans reserves Gramona Tres Lustros, Agustí Torelló Mata, Torelló, Oriol Rossell Reserva de la Propietat, Mas Comtal Cuvée Joan Mila Bngr (DO Penedès), L’Olivera Bngr (DO Costers del Segre) i Nadal Salvatge; i els rosats Alella Vinícola Marfil Rosat Brut (DO Alella), Mas Bertran Rosat Sumoll (DO Penedès), Berdié A MOR i Carles Andreu Trepat Rosat Brut.
Dissabte a les 18 tocarà el torn als grans vins blancs catalans, amb tastos d’Agaliu, L’Olivera (DO Costers del Segre); Mas Rodó Macabeu, Mas Rodó (DO Penedès); Coma Romà Xarel·lo Macerat, Coma Romà (DO Penedès); Flor d’Albera, Celler Martí Fabra (DO Empordà), Cap negre blanc, Vinhas Vièlhas de Felluns, Catalunya Nord i El Quintà, Celler Bàrbara Forés (Terra Alta).
Diumenge a les 12 serà el moment del trepat de la Conca de Barberà amb els vins Carles Andreu Vi negre Trepat, el Gatzara Vi negre de Trepat Gatzara Vins i el Trepat Vi d’Agulla de la Cooperativa del Serral, i es presentarà el Viver de Cellerístes de la Conca de Barberà.
Finalment, el diumenge a les 18h. hi haurà un tast de l’ampli patrimoni varietal català, amb varietats autòctones com el trepat, morenillo, carinyena blanca, picapoll blanc i sumoll. Es tastaran els vins Abadal Picapoll, Collbaix Blanc, Mas Pòlit Samsó blanc, Gatzara Trepat, Bodegas Puiggrós Sumoll i Bàrbara Forés El Templari Morenillo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa