VadeVi
Vila Viniteca posa 40.000 euros en joc al 12è Tast per parelles
  • CA
Els membres del jurat del 12e Tast per parelles de Vila Viniteca
Els membres del jurat del 12e Tast per parelles de Vila Viniteca

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

Vila Viniteca té clar que això és un joc i per això a la presentació de la 12a edició del Tast per parelles també fa jugar als assistens.

Les 120 parelles que diumenge 24 de març es jugaran 40.000 euros, tastaran 7 vins i no en sabran res de res. Hauran d’encertar l’anyada, la regió, el país i la varietat i n’hauran de fer una petita nota de tast per si de cas hi hagués un empat.

A la presentació d’aquest dimarts, el jurat no ha estat tan dur, però Quim Vila, com a mestre de cerimònies i Siscu Martí, el seu soci, han convidat als assistents a tastar a cegues, també 7 vins, per posar-los encara que només fos un moment, a la pell dels concursants. En aquesta ocasió, a diferència dels participants al Tast per parelles, els periodistes convidats a la presentació ho han fet amb l’acompanyament d’un menú del xef Paco Pérez al restaurant Enoteca, i sense la pressió de competir.

Així s’han servit al dinar entre d’altres un Champagne Delamotte Blanc de Blancs, de chardonnay, un Clos Naudin Vouvray Brut, Domain Vacheron Sancerre Les Romains, Lustau Solera, Reserva Oloroso Emperatriz Eugenia, una garnatxa blanca de la Conreria d’Scala Dei, Flor de Pingur de Ribera de Duero i Barbeito Frasqueira Verdelho 1981 de Madeira, que han fet passar una bona estona als assistens, sense que hagi hagut molts d’encerts.

Vila, explicava en declaracions a Vadevi, que “la idea va sorgir perquè hi ha molts concursos de vins als món enfocats a sommeliers o a elaboradors de vins o a aficionats, i nosaltres volíem fer un concurs transversal que d’una manera molt professional li trobessis la vessant seriosa però desenfadada”.

És un concurs per tothom, deia, i la gràcia és que “no faci falta haver estudiat, nihaver anat a la universitat per prendre vi. I a més ho vam proposar per parelles per treure pressió i perquè el vi és per compartir. A més al llarg dels anys hem vist com els que es preparen per aquest tast queden i s’entrenen i organitzen trobades, el que ha creat una sinèrgia que és una festa continuada”.

El president del jurat, que és alhora president de la de la Unión Española de Catadores, Fernando Gurucharri, explicava que més enllà del premi, recordem que la parella guanyadora s’emporta 30.000 euros i que és el concurs d’aquest tipus més ben dotat, el tast en sí ja és un festa, “et permet tastar vins excepcionals, jugar amb el vi i compartir una estona d’intriga i misteri a la recerca de totes les dades. Si a més guanyes, ja és un extra”.

La cita serà diumenge 24 de març a Madrid, hi competiran en la fase eliminatòria 120 parelles, una mena de privilegiats perquè les inscripcions es van omplir en un temps rècord de 5 minuts, i d’aquestes 10 passaran a la final i hauran de tastar de nou 7 vins. Els concursants venen d’arreu, però la majoria són catalans i espanyols.

Pel que fa a les bases i a la dinàmica no hi ha canvis respecte a l’any passat i la novetat d’engunay és la incorporació de Sara Pérez, de Mas Martinet i Venus La Universal, com a membre del jurat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa