VadeVi
Vilafranca del Penedès vol ser la Ciutat Europea del Vi 2017
  • CA

Vilafranca del Penedès optarà a ser designada Ciutat Europea del Vi 2017, que convoca la Xarxa Europea de Ciutats del Vi (RECEVIN). Es tracta de la sisena edició del concurs Ciutat Europea del Vi, en el marc de les activitats de promoció i difusió de l’Enoturisme. Poden presentar la seva candidatura per a l’any 2017 totes les ciutats de l’Estat Espanyol que siguin sòcies de RECEVIN. El termini de presentació és el 9 de setembre.

El Concurs Ciutat Europea del Vi reconeix anualment aquella candidatura que tingui el millor conjunt d’activitats previstes que posi de relleu la riquesa i diversitat de la Cultura del Vi alhora que subratlla els trets comuns dels territoris vitivinícoles europeus, oferint un millor coneixement del paisatge, l’economia, la gastronomia i el patrimoni per a una millor comprensió mútua entre els ciutadans de la Unió Europea.

Aquest concurs és la plataforma per donar dimensió europea a una ciutat, un territori, el seu patrimoni i els seus productes. La projecció de la Ciutat Europea del Vi constitueix una important contribució en la promoció de les qualitats del municipi, de la regió vitivinícola i de la consolidació del vi com un producte de qualitat promovent un desenvolupament sostenible del territori.

El concurs de la Ciutat Europea del Vi té caràcter rotatori entre els diversos països que conformen la xarxa RECEVIN. Segons l’ordre de rotació establert, l’edició de 2012 s’atorgava entre les ciutats de Portugal, el 2013 entre les ciutats d’Itàlia, el 2014 a Espanya, el 2015 a Portugal i el 2016 a Itàlia.

Vilafranca del Penedès ja ha anunciat la seva intenció de presentar-se a aquesta convocatòria i és possible que també ho faci el municipi de Cambados (Galícia). Aquest 2016 és Ciutat Europea del Vi Conegliano Valdobbiadene (Itàlia).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa