La verema a l’antiga a Vilalba dels Arcs

El Patronat de la Passió de Vilalba dels Arcs (Terra Alta) va celebrar diumenge 5 d’octubre la 8a Verema a l’antiga de la Passió. Les vinyes conreades de forma tradicional són de garnatxa blanca, la varietat autòctona de la comarca, i tenen gairebé un centenar d’anys.

Els membres del Patronat de la Passió, cistells en mà, van realitzar la verema amb falçons i, un cop recollit el fruit, el van disposar dintre d’una tina per ser trepitjat pels nens i nenes. Finalment, el most resultant i els grans premsats es van repartir en gerres de terrissa a les quals es va afegir herbes aromàtiques. Un cop dipositades les gerres al celler s’haurà d’esperar a que fermenti per afegir-hi la mel i, quan s’hagi transformat en vi, passarà a resguardar-se en unes àmfores a la cripta de la Confraria de Nostra Senyora de Gràcia.

El Dissabte Sant, coincidint amb les representacions de la Passió, tindrà lloc el tradicional tast de vins i l’obertura de les àmfores en públic, per tastar, un any més, aquest preuat líquid elaborat de la mateixa manera que es feia en temps de Jesús.
Per més informació sobre el Vi de la Passió podeu visitar la pàgina lapassiodevilalba.com

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa