VadeVi
Viña Esmeralda de Torres, el vi de la infantesa de Gerard Quintana
  • CA
El cantant de Sopa de Cabra, Gerard Quintana, durant l'entrevista amb Vadevi
El cantant de Sopa de Cabra, Gerard Quintana, durant l’entrevista amb Vadevi | Jordi Play

!–akiadsense–>

Gerand Quintana, el líder de Sopa de Cabra ha estat el protagonista d’una de les converses amb Jordi Grau de Vins i Licors Grau. Aquest divendres, l’Instagram de Grauonline ha servit per conèixer algunes de les intimitats de Quintana a l’entorn del vi.

La més sorprenent és que explica que un dels vins que més l’ha marcat és el Viña Esmeralda blanc de Torres. “El meu pare treballava en una representació de vins i licors, a les oficines, i a casa sempre hi havies caixes de vi. Els diumenge de la meva infantesa i adolescència sempre obríem un vi que li agradava molt a la meva mare. Era un vi blanc de Torres…Viña Esperalda”, explica. Diu que ara ja no el pren habitualment, que no és el tipus de vi que més li agrada ara, però “si n’he de triar un amb el cor, em quedo amb aquest”.

El vi “és molt evocador”, diu, “reuneix moltes coses, l’olfacte, la vista, el gust de fusta o d’espècies…aquesta cosa tan tel·lúrica per mi és important. I et transporta”.

El músic ja es va vincular amb el vi quan va protagonitzar l’actuació estrella de la gala dels Premis Vinari 2019, el concurs que també compta amb la col·laboració de Vins i Licors Grau, i en aquesta conversa s’han tastat un parell de vins. El primer Al teu costat, el vi solidari que es va elaborar per donar suport a Rendé Masdéu, el celler arrasat per la riuada del Francolí el passat mes de d’octubre. Un vi jove el qualifica com un “vi d’entre taula, o per abans de dinar”.

L’altre vi ha estat el Punt i a part de La Vinyeta. Un vi amb qui Quintana hi té un vincle emocional perquè va ser la base del que van elaborar amb aquest celler per commemorar el 30è aniversari del grup. “El vi es deia Bona nit malparits i és el producte de merxandatge que més bé ens ha funcionat de tots els que hem fet”, assegura.

Sobre la situació del vi català, que diu que és el que ara, bàsicament, és el que pren, recorda que “quan anàvem a tocar a finals dels 80 a Batea o al Priorat o l’Empordà, el vi era el que era. Hi havia alguns cellers més especialitzats, però fer vi era un acte molt familiar. Però ara han escalat, han fet unes passes de gegant enormes. I es fa un vi de qualitat arreu. És una satisfacció i a més hi ha gent jove fent coses molt interessants”.

El música explica que beu poc vi fora dels àpats i afirma “per mi el vi és aliment”. Es declara més fan dels vins negres que dels blancs i diu que beu vins del sud del país, de la DO Montsant. Un dels que més entra a casa seva ara mateix és l’Acústic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa