VadeVi
Els Vinari busquen un cop més els millors vermuts de l’any a Reus
Els Premis Vinari 2017 es van lliurar a la Vermuteria Can Rofes de Reus
Els Premis Vinari 2017 es van lliurar a la Vermuteria Rofes de Reus | Jordi Play

!–akiadsense–>

Torna el concurs que tria els millors vermuts de l’any. Els Premis Vinari dels vermuts catalans 2018 donen aquesta setmana el tret de sortida a la quarta edició del certamen amb l’obertura del període d’inscripcions. Així, tots els cellers elaboradors de vins aromatitzats a Catalunya que vulguin participar-hi, poden presentar els seus productes durant aquestes dues setmanes d’abril i les dues primeres de maig.

A la web oficial del concurs hi ha penjades les bases de participació i també l’enllaç al sistema d’inscripcions, que guia de forma senzilla pels diversos passos a seguir. Es demana d’entrada que s’ompli un primer formulari amb les dades de l’elaborador o propietari de la marca, i a continuació, un formulari per cadascun dels vermuts que es vol presentar a la competició.

Enguany, una de les principals novetats està en el jurat que posa nota als vermuts. El panell de tast, que avaluarà totes les referències a cegues, estarà format exclusivament per sommeliers, tots ells membres de l’Associació Catalana de Sommeliers, amb qui s’ha formalitzat un acord de col·laboració. Així, els millors vermuts de l’any ho seran segons els criteris dels professionals de la sommelieria, uns dels grans prescriptors de vins tranquils, escumosos i aromatitzats amb herbes com és el cas del vermut.

La jornada de tast dels vermuts tindrà lloc dilluns 11 de juny i l’acte de lliurament de Premis es farà dijous 14 de juny. En els dos casos, es farà a la ciutat de Reus, la capital del vermut, en un horari encara per confirmar; tal com s’ha fet fins ara, es premiaran els vermuts segons la seva categoria: blancs, negres, reserva, i la quarta, anomenada vermuts especials que inclou els taronges o daurats. Aquest 2018 també es premiarà el millor còctel elaborat amb vermut i es manté la vessant popular a partir del Premi a la Millor Vermuteria, que tria el consumidor a través de Time Out, revista implicada i col·laboradora d’aquest certamen des de la primera edició l’any 2015.

En resum, aquest és el calendari dels Premis Vinari de vermuts 2018:

  • S’obren les inscripcions: Dimecres 18 d’abril
  • Fi del període d’inscripcions: Divendres 18 de maig
  • Data límit de lliurament de les mostres: Dimecres 30 de maig
  • Tast dels vermuts participants: dilluns 11 de juny
  • Acte de lliurament dels Premis: Dijous 14 de juny

La participació al concurs requereix l’enviament de 4 ampolles per referència presentada a la següent adreça:

Reus Promoció

  • Adreça: Carrer de Sant Joan 34A
  • 43201 Reus (Tarragona)
  • Telèfon: 977 01 06 69
  • Persona de contacte: Dori Lérida

Reus Promoció recolza el concurs des del primer any

Reus Promoció és la patrocinadora oficial dels Premis Vinari dels vermuts catalans des de la seva primera edició l’any 2015. Un suport que forma part del pla estratègic de l’Agència de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus, en el qual s’hi detallen diverses accions amb l’objectiu comú de posicionar la ciutat com a “capital del vermut”.

En aquest sentit, s’han dissenyat també per aquest any diferents activitats de promoció de la marca “Vermut de Reus” i de productes turístics relacionats, com per exemple la “Ruta del Vermut de Reus”, que potencia l’atractiu de les propostes de turisme cultural a la ciutat, incorporant un públic interessat en el producte i en experiències d’enoturisme i gastronomia.

D’altra banda, el concurs també compta enguany amb el suport de l’Associació Catalana de Sommeliers, el Club del Bàrman de Catalunya i Gràfiques VARIAS.

Per a més informació sobre el concurs, podeu contactar-nos a través del correu vermuts@vadevi.cat o el telèfon 636 624 477. Persona de contacte: Eva Vicens.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa