VadeVi
Els vins catalans dels VIPs catalans durant el confinament
  • CA
Toni Albà amb alguns dels vins que s'ha pres durant el confinament
Toni Albà amb alguns dels vins que s’ha pres durant el confinament

!--akiadsense-->

A en Toni Albà l’hem vist al Polònia durant aquest període de confinament, però això sí, des de casa, perquè com tothom ha patit aquest confinament d’un parell de mesos. Però quedar-se a casa no vol dir deixar de beure vi i encara que bars i restaurant hagin estat tancats hem pogut accedir a ampolles que ens han donat una certa felicitat.

L’actor explica a Vadevi que pel dia a dia ha obert vins de la Cooperativa de Viticultors de Vilanova per prendre vi de proximitat. També ha pres Llunàtic de Torrents Carbó, una família que va viure a la masia que ara mateix és la casa de Toni Albà. El Vila Closa garnatxa negra “per morir-se” diu Albà i el Tipicitat del Celler Batea “per ressuscitar”. I això ho ha combinat amb un conyac personalitzat de col·lecció del Suau Club de Petra de Mallorca, “en concret l’ampolla número 334 que em va regalar el Miquel Manzanares el 5 de Desembre de 2017…per anar al Paradís i tornar amb un somriure”.

Empar Moliner, de la seva banda no ha fet experiments i ha anat sobre segur. És per això que si ha de triar un vi que l’ha acompanyat especialment durant aquestes setmanes a casa es decanta per Principia Mathematica d’Alemany i Corrió, “el conec, m’encanta i l’adoro”, diu la comunicadora.

El dissenyador Claret Serrahima, responsable de les identitats corporative d’El Bulli, Catalunya Caixa o del FC Barcelona s’ha confinat a Ceret a la Catalunya Nord. I és per això que des d’allà s’ha decantat per tres vins de la zona. Un blanc de Domaine de Schistes, un vi local 100% macabeu, un altre blanc del Domaine La Tour Vielle, Les Canadells de l’AOC Cotlliure i un negre també de la Catalunya Nord, del Domaine de la Rectorie que es diu Barlande.

Serrahima és un gran fan dels vins dolços “però si he de prendre un vi dolç, prenc els meus, els que faig jo”, explica rient. És per això que es decanta pels vins que fa amb la Cooperativa l’Olivera, el Rasim Vipansit i el Rasim Vimadur. Un blanc i un negre de la DO Costers del Segre.

El director del Cuina, Josep Sucarrats, ha tastat Usted de Terra Remota de la DO Empordà “els vins d’aquest celler m’han agradat molt” i també ha pres l’últim vi que ha sortit al mercat del celler Jean Leon, un Xarel·lo d’una nova col·lecció. “La varietat més icònica del Penedès encara té coses a dir després de dues dècades en què els cellers més compromesos de la DO van començar a reivindicar-la”, explica Sucarrats

I de la cuina a l’oci, l’editor de la revista Time Out, Eduard Voltas, explica que el consum de vi que ha fet a casa no ha estat especialment important durant aquest confinament però de tant en tant ha caigut una ampolla d’Eloqüent, un chardonnay de Covides de la DO Penedès.

Per la directora de l’Institut Ramon Llull, Iolanda Batallé, el vi de cada dia i durant el confinament també és el Cap de Ruc de la DO Montsant. Però també n’ha pres d’altres que ja els coneixia amb la seguretat que li farien passar un bon moment. Per exemple, el Senat del Montsant, o el Cérvoles Negre o també Dido de Venus la Universal.

La que assegura que no ha pres vi durant el confinament és Cristina Puig. “No he tastat l’alcohol en aquestes setmanes. Per mi el vi sempre és pels dinars familiars i com que no n’hem fet no n’he begut. Però si n’hagués triat un hauria estat el Raimat Cabernet Sauvignon de la DO Costers del Segre”, assegura la presentadora del FAQS de TV3.

I finalment us expliquem les preferència de Txe Arana, una dona que diu que té “el cor dividit entre la DO Empordà i la DO Costers del Segre”, és per això que es declara fan de Castell del Remei i el Cérvoles blanc de la DO Costers del Segre, aquest últim guanyador l’any 2018 el Gran Vinari d’Or dels Premis Vinaris. De la DO Empordà dos vins que l’han acompanyat han estat Oriol de Vinyes dels Aspres i Finca La Garriga de Peralada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa