VadeVi
Els vins catalans imprescindibles pel californià Miquel Hudin

L’escriptor croatoamericà Miquel Hudin ha presentat la seva tria personal de vins catalans de 2021. Ho ha fet a la seva pàgina web on, al mateix article, ha recordat que al nostre país hi ha “innombrables vins excel·lents” que no han pogut entrar a la llista. Per tant, ha escollit productes que fossin “excepcionals” o bé “representessin alguna cosa notable de dins de diverses regions”.

Així, d’entre els més de 1.000 vins catalans que ha tastat durant l’any, Hudin ha mirat de mostrar “molts tipus” diferents, de les produccions petites a les més grans, i amb preus que van de menys de 10€ l’ampolla a gairebé 300€. A més, també ha repartit la selecció en blancs, negres i un rosat, a més d’escollir tres escumosos i nou tranquils.

Paisatge de vinyes | JARC

Així, la selecció de Miquel Hudin ha estat la següent, sense cap ordre en particular:

Altavins Selecció Blanc 2016 (DO Terra Alta): un vi que “mostra què és increïble” de la regió pel que fa al seu treball amb la garnatxa blanca.

Cellers de Scala Dei Artigots 2017 (DOQ Priorat): en aquest cas, el troba un exemple perfecte dels productes que poden donar les garnatxes del Priorat, fins i tot per a persones que no són “fans de la varietat”.

Enclòs de Peralba Blanc 2019: Un vi del Penedès que es troba fora de la DO però que ha volgut destacar per la seva qualitat.

Pepe Raventós Mas del Serral 2010: També fora de DO, Hudin destaca la feina de Raventós amb aquest escumós que va rebre una de les puntuacions més altes que ha donat mai.

Parés Baltà Hisenda Miret 2019 (DO Penedès): un vi de garnatxa negra sorprenent i que, afirma Hudin, mostra el potencial de la DO en aquest camp.

Alta Alella ’10’ EP 2014 (DO Cava): Un escumós amb una tirada molt limitada que forma part d’una sèrie “única”, amb un envelliment llarg i uns resultats molt destacables.

Álvaro Palacios La Baixada 2018 (DOQ Priorat): Un dels vins més nous del celler però que s’ha convertit en un dels Priorats preferits de l’escriptor. El considera un “Ermita assequible”.

Adernats Xarel·lo Vermell 2020 (DO Tarragona): Un vi que fa servir una mutació del xarel·lo que el fa més rosat i que dóna entitat a “una de les DOs menys conegudes de Catalunya”. Es pot trobar per menys de 10€ i Hudin el recomana.

Josep Vicens Mon Iaio Sisco Homenatge Carinyena 2016 (DO Terra Alta): tot i que la DO és més coneguda per la garnatxa blanca, Hudin destaca que la regió també produeix vins negres excel·lents, com demostra aquest cas.

Cal Pla Mas d’en Compte Negre 2015 (DOQ Priorat): Hudin en destaca que és d’un estil “més clàssic” però també el seu preu assequible i que és particularment bo per ser del 2015, una anyada que troba que està decaient.

Júlia Bernet Maria Bernet 2014 (DO Corpinnat): Tot i que hi ha noms més grans en aquest grup, el considera un escumós molt bo i d’un preu molt atractiu. A més, destaca la trajectòria ascendent del celler elaborador.

Castell del Remei Gran Reserva Blanc 2017 (DO Costers del Segre): Aquest vi és destacable, diu Hudin, perquè ha envellit bé. Un vi “estel·lar” i molt ambiciós que ha donat uns resultats molt bons.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa