VadeVi
Els premis ‘Women’ reconeixen com a ‘imprescindible’ el millor vi català
  • CA

La segona edició dels Women Wines Awards han reconegut tres vins catalans entre els millors del 2021. Entre ells, destaca ‘Purgatori’, de Família Torres, que després d’obtenir el Gran Vinari d’Or 2021 al millor vi català, també s’ha alçat amb el guardó “Imprescindible” que entrega la plataforma Women Wines. Els altres dos vins catalans seleccionats entre els millors de l’any passat són ‘Milmanda’, també de Família Torres, que ha guanyat el premi a millor vi blanc; i ‘Elena’, de Caves Mestres, que ha aconseguit el de la categoria de millor cava.

Aquest grup, que també reconeix el treball de sommeliers, restaurants i productes gourmet, està integrat exclusivament per dones entre les quals hi ha professionals, càrrecs directius i emprenedores. Juntament amb els premis, el jurat també ha fet públics textos on s’expliquen les virtuts de cadascun dels vins guardonats amb aquests Women Wine Awards.

De ‘Purgatori’ de Família Torres, el vi de la DO Costers del Segre guanyador en la categoria “Vi imprescindible”, el jurat n’ha destacat que té “personalitat” i que és “fresc i elegant”. A més, és clar, també han tingut en compte la seva història, la “mística d’una llegenda” i el “misteri desvelat en el plaer”, remarcant com el procés de “descobriment” d’aquesta terra i el seu treball al llarg del temps ha acabat portant a l’elaboració d’un “vi transcendental”.

De ‘Milmanda’, el monovarietal de Chardonnay també de Família Torres que ha aconseguit el Women Wines Award en la categoria de millor vi blanc, el jurat n’ha destacat com s’ha aconseguit “la complexitat de l’harmonia”. La història d’aquest vi i el seu nom, procedent d’una ruta de castells on ja es cultivava la vinya a l’Edat Mitjana, també ha estat destacat per les expertes, que parlen de “la pau d’una terra on jeu la vida i s’expliquen històries de mil anys: una bota francesa, l’abraçada d’una llengua”. Un vi, d’altra banda, que tambá ha estat guardonat en diverses anyades en un bon número de concursos i guies estatals i internacionals.

Finalment, Elena, de Caves Mestres, ha rebut el Women Wines Awards al millor cava per, diu el jurat, “l’alegria de voler-nos fer repetir una vegada i una altra” i per “la bellesa de les seves bombolles i les flors violetes”. Aquest cava rosat, que afirma que és l’únic amb envelliment en bota, és “elegant i cremós en boca” i amb unes bombolles fines i amb bon despreniment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa