VadeVi
Proposta per Nadal: Vins que cuiden el nostre paladar i la nostra butxaca
  • CA
Vins RQP

!--akiadsense-->

En un tres i no res ens trobarem immersos en les festes de Nadal. Des de la Nit de Nadal i fins a Sant Esteve ens asseure’m a taula i acompanyats de la família gaudirem de la millors tradició culinària de cada casa. Seran àpats abundants que ens convidaran a acompanyar-los amb vins. Fer la tria d’aquest vins quan es disposa d’un bon pressupost o sense límit de pressupost pot resultar relativament senzill, però el repte és fer una tria de grans vins quan no ens hi volem gastar molts diners. Per això us proposo una tria de vins imbatibles per la seva relació qualitat preu. Vins que no tan sols cuiden el nostre paladar, sinó també la nostra butxaca.

Vi blanc jove:

Clot d’Encís Blanc Clàssic

Garnatxa blanca i macabeu

Sant Josep Vins (DO Terra Alta)

PVP: 4,75 euros

Els vins de Sant Josep Vins de Bot (Terra Alta) són un homenatge a la relació qualitat-preu. Tots ells valen molt més del que costen. El Clot d’Encís Blanc Clàssic elaborat amb garnatxa blanca i macabeu és un vi fresc i afruitat amb tot el caràcter dels vins blancs de la Terra Alta. Un vi que agradarà a tothom i que tan ens servirà per acompanyar aperitius com per primers plats.

Vi blanc amb criança

Blanc de Roure

Macabeu (60%) Xarel·lo (20%) Garnatxa Blanca (10%) Parellada (10%)

Criança d’entre 3 i 4 mesos en bótes de roure

Celler L’Olivera (DO Costers del Segre)

PVP: 9,75 euros

El Blanc de Roure és un vi de tarannà gastronòmic sense resultar pesat, ni pel paladar, ni per la nostra butxaca. Com diuen des del propi celler l’envelliment en barrica de roure li aporta una gran complexitat a un vi fresc i àgil. Ideal per acompanyar els aperitius i primers plats més contundents.

Vi rosat

Rosat Trepat

100% Trepat

Caves Portell (DO Conca de Barberà)

PVP: 3,70 euros

Pocs cellers dominen l’elaboració de vins rosats de trepat com la Vinícola del Sarral a la Conca de Barberà. El seu vi Rosat Trepat és un vi de color rosat tradicional, que fuig de les modes provençals i que dins de la seva humilitat és un extraordinari vi rosat. Franc i varietal, afruitat i llaminer és genial pels que prefereixen acompanyar els aperitius amb un vi rosat.

Vi negre jove

Espelt Efímera

100% garnatxa negre eco

Cellers Espelt (DO Empordà)

PVP: 6,96 euros

Vi elaborat amb el mètode de la maceració carbònica. Un monovarietal de garnatxa negre ecològica exuberant d’aromes de fruites que enamorarà a tothom. Tot i el seu caràcter festiu és un vi voluminós i amb prou foça com per acompanyar amb solvència una bona colla de primers plats,

Vi negre criança

Cal Pla Negre

Garnatxa i carinyena

12 mesos en bótes de roure francès i americà de segon any.

Celler Cal Pla (DOQ Priorat)

PVP: 10,95 euros

Cal Pla Negre és un vi que trenca estereotips. Forma part del reduïdíssim grup de vins del Priorat que tenen una més que excel·lent relació qualitat preu. Un vi on a cada glop hi trobem tota l’essència dels vins més clàssics del Priorat. A taula serà el rei de la festa. Acompanyant de luxe per tota mena de rostits, guisats i carns al forn.

Escumós

Les Tres Naus Reserva

Macabeu, Xarel·lo i Parellada

Criança de 30 mesos en ampolla

Celler Domenys (DO CAVA)

PVP: 6,50 euros

Les Tres Naus Reserva, guanyador en la categoria de millor escumós reserva dels Premis Vinari 2016, és un cava que atrapa des del primer glop. És un cava fresc i equilibrat, de bombolla seductora, adient per a qualsevol situació. Apte per a tots els paladars, és una aposta segura pels nostres àpats gràcies a la seva diligencia acompanyant tota mena de plats.

Vi dolç

Solera 1931 – Garnatxa d’Empordà

Lledoner blanc, lledoner roig

Solera datada del 1931

Celler Cooperatiu d’Espolla (DO Empordà)

PVP: 10,99 euros

Una de les millors maneres de rematar un àpat és amb un copa d’un bon vi dolç. A Catalunya tenim la sort de gaudir de molts i molt bons vins dolços, però si un d’ells destaca per la seva relació qualitat preu, aquest és la Solera 1931-Garnatxa d’Empordà del Celler Cooperatiu d’Espolla a l’Alt Empordà.

És un vi dolç natural elaborat afegint alcohol vínic a mitja fermentació i posterior criança oxidativa en dipòsits de fusta. Enamora amb la seva intensitat i complexitat aromàtica, tan en nas com en boca. Una dolçor equilibrada combinada amb les notes oxidatives el converteixen en un vi seductor i llaminer. Una joia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa