VadeVi
Vins del Massís del Garraf ja aplega una dotzena d’elaboradors
  • CA
Vins del Garraf

!--akiadsense-->

L’estratègia de turisme gurmet que va anunciar l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf ja s’ha posat en marxa. Una de les primeres accions ha estat la creació del segell Vins del Massís del Garraf. L’objectiu principal és guanyar presència en les cartes dels establiments de restauració del mateix districte enogastronòmic i d’arreu del país. Un altre repte serà assolir un major grau de coneixement entre la ciutadania de l’entorn més proper.

Els vins del massís del Garraf, com a subzona de la DO Penedès, tenen característiques pròpies gràcies a la seva mediterraneïtat i el tipus de sòl que singularitza el massís i la seva rodalia, amb terrenys calcaris que aporten a les varietats blanques una bona acidesa i unes notes salines inconfusibles i amb varietats negres igualment sorprenents.

Un dels cellers participants, Torre del Veguer, ha acollit a la seves instal·lacions de Sant Pere de Ribes una reunió amb responsables d’altres elaboradors de la mateixa subzona, com ara Can Ràfols dels Caus, Finca Viladellops, Puig Batet, Clos Lentiscus, Valldolina, Vega de Ribes, Valldosera, Hospital Sant Joan Baptista i La Vinya del Sastre. Altres productors també han reafirmat el seu suport a la iniciativa i en formaran part activa.

Coincidint amb la quarta edició de La Llotja, del 2 al 22 de novembre, es faran diferents accions promocionals de Vins del Massís del Garraf. Un d’aquests esdeveniments serà la Festa dels Vins del Garraf, que es farà a la Finca Mas Solers, dissabte 21 de novembre, pel matí. A més, els vins del massís seran protagonistes de la 1a Novena de Cuina Marinera del Garraf, promoguda des del col·lectiu Garraf Gastronòmic, també orquestrat des de NODE Garraf i els gremis d’hostaleria de la comarca.

Aquestes actuacions, en el marc de l’estratègia de turisme gurmet, comptem amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa