Luis Gutiérrez és el tastador a Catalunya de Robert Parker | Margalida Ripoll

!--akiadsense-->

La revista nord-americana The Wine Advocate va publicar el 30 d’agost l’article “Spain: Priorat and the Appellations of Cataluña – The Names of the Land and Corpinnat">” on el seu tastador per l’estat espanyol Luís Gutiérrez fa un repàs de l’actualitat dels vins catalans i en publica les seves famoses puntuacions: els punts Parker.

Cal esmentar que les valoracions que fa aquesta revista sobre els vins van adreçades als consumidors dels Estats Units. Les puntuacions Parker més altes poden significar un gran èxit comercial en aquest país. El tast dels vins el fa una sola persona i a etiqueta descoberta, és a dir sap en tot moment quin vi estar tastant. Fins la primera dècada dels anys 2000 aquestes puntuacions també tenien molta rellevància a casa nostra, però sembla que en els darrers anys, els consumidors de Catalunya van donant menys importància a aquesta mena de qualificacions, tot i que pels cellers continua essent una gran eina de comunicació.

Segons indica la mateixa revista els punts assenyalen que un vi:

96-100: Vi singular i extraordinari

90-95: Vi excepcional

80-89: Vi que està per sobre de la mitjana i que pot resultar excel·lent

70-79: Vi en la mitjana

60-69: Vi per sota de la mitjana

Nou comentari

Comparteix