El tarragoní David Martín va ingerir un total de 192 calçots en tres quarts d’hora, és a dir, el que vindrien a ser com 2.70 quilograms de ceba dolça en menys d’una hora. La fita l’ha convertit en el guanyador del concurs que s’organitza anualment en el marc de la Gran Festa de la Calçotada de Valls.

Per poder pair la gran ingesta de calçots, no hi faltaven copes o glops de vi tranquil o amb bombolles. De fet, el vi ha estat present en la jornada vallenca de diverses maneres; alguns s’aventuraven a veure directament del porró per fer baixar el calçot; d’altres optaven per gaudir del cava del lot de degustacions que podia adquirir el participant i que, a part de la beguda amb bombolles, també incloïa 12 calçots, salsa, aigua i postres.

Castell d’Or patrocinen la Gran Festa de la Calçotada de Valls

De fet, els productes de Castell d’Or han estat protagonistes de la jornada pel fet que la marca de vins i caves és una de les patrocinadores d’aquesta diada festiva i popular. Així, més enllà de la seva presència física a través d’un estand, s’ha pogut veure com David Marín celebrava el premi amb una ampolla màgnum del Castell d’Or Brut. Els premiats també s’han endut un lot de vins de la Denominació d’Origen Tarragona.

Guanyadors del concurs, amb un lot de vins de la DO Tarragona

La Gran Festa de la Calçotada de Valls té una llarga tradició a la comarca de l’Alt Camp. Enguany, s’ha reprès la continuïtat després d’un any de pausa i amb certes restriccions. Per evitar aglomeracions i intentar ser respectuosos amb la situació sanitària actual, per exemple, ja s’havia previst una jornada amb menys públic i s’han repartit la meitat de lots de degustacions respecte a un any normal. El concurs també va limitar la participació a un màxim de 20 participants. Sigui com sigui, la festa ha aplegat unes 20.000 persones, segons xifres de l’organització.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa