Els vins catalans són un autèntic reclam a l’exterior. Tant és així que es converteixen en el maridatge de diferents esdeveniments arreu. En concret, la DO Penedès retorna a Londres per segona vegada consecutiva a l’espai gastronòmic Carouse. En aquest sentit, la DO bus demostrar la qualitat i estima pels vins catalans a l’exterior del país i com aquests s’han fet un lloc de prestigi en el mercat estranger. Aquesta acció s’emmarca en l’objectiu d’internacionalització dels vins Penedès que s’inclou el seu pla estratègic 2021-2030, centrat a donar a conèixer l’excel·lència dels vins ecològics elaborats amb varietats autòctones, amb el Xarel·lo com a protagonista.
Una setzena de cellers referents al Penedès volaran a Londres el 27 de novembre amb les seves ofertes més especials de vi, tal com ha explicat la mateixa DO en un comunicat aquest dimecres. D’aquesta manera, hi participaran els cellers Can Feixes, Llopart, Vallformosa, Família Torres, Jean Leon, Eudald Massana Noya, Vins el Cep, Maset, Sumarroca, Loxarel, Torre del Veguer, Parés Baltà, Alsina & Sardà, Albet i Noya, Mas Bertran i Celler Credo. Totes aquestes empreses vitivinícoles comparteixen el seu compromís amb els vins ecològics i en aquesta ocasió els presentaran amb el Xarel·lo com a insígnia de la DO Penedès o altres d’autòctones com Moneu, Malvasia, Sumoll…

Un tast d’ensomni per a professionals del sector
Aquest espai gastronòmic de la ciutat britànica busca atraure els millors professionals del sector. Segons ha assegurat la DO Penedès, els assistents seran rebuts per la Master of Wine, Sarah Jane Evans MW, i una copa de Xarel·lo. Els vins del sopar es maridaran amb set plats elaborats amb productes locals, de temporada i sostenibles. Durant el sopar els enòlegs de cada celler aniran presentant cada vi a mesura que es vagin servint. No obstant això, per tal de tenir clars tots els cellers participants i les seves especialitats, els assistents rebran un petit llibret informació detallada dels vins que tastaran.