VadeVi
Vins rancis de sis DO catalanes presents al saló Be Ranci de Perpinyà
  • CA
Saló Be Ranci 2019

!--akiadsense-->

Aquest passat dilluns, dia 28 d’octubre, s’ha celebrat a la galeria àcentmètresducentredumonde, centre d’art contemporani de Perpinyà, al Rosselló, el saló Be Ranci, Rencontres Européennes des Vins Oxidatifs Secs on s’han pogut tastar els vins rancis i oxidatius secs de fins a setanta productors de 26 zones de producció que representen a 7 països diferents (França, Espanya, Catalunya, Italia, Hungria, Grecia i Portugal). L’organització del saló va donar tracte de país a Catalunya.

En aquesta edició, impecablement ben organitzada, hi ha hagut una nodrida participació de cellers catalans. Es van poder tastar els vins del celler Vins de Pedra de la DO Conca de Barberà, els cellers La Vinyeta (Sereno) i la Gutina (Jaramago i la Tremendona) de la DO Empordà, el celler Orto Vins (Vi Ranci Clàssic) de la DO Montsant, els cellers Balaguer-Cabré (Arrels del Priorat 30 anys i Ca l’Andreu Cabré i Bru), Conreria d’Scala Dei (Antecessor Les Brugueres 1997 i Antecessor Gra de Fe), Mas Martinet (Vi Ranci i Vi Ranci Dolç) i Vall-Llach (Maria de Cal Vall) de la DOQ Priorat, els cellers Finca Parera (Mala Herba), Gramona i Sicus de la DO Penedès i els cellers Dasca Vives (Vi Ranci) i De Muller (Ranci Sec, Avreo i Dom Juncosa) de la DO Tarragona.

Vi ranci Gramona
Vi ranci Gramona | Ramon Roset

!--akiadsense-->

Alguns dels cellers catalans van presentar en primícia els seus nous vins rancis secs, com el cas del celler Vins de Pedra que va presentar nou vi ranci sec elaborat amb la varietat trepat, que encara no té nom i que sortirà en breu al mercat. El celler Gramona va presentar, també en primícia, un vi ranci sec elaborat amb les varietats macabeu, xarel·lo i garnatxa blanca, provinent de les bótes de les quals n’elaboren els licors d’expedició pels seus escumosos d’alta gamma, aquest tampoc encara no té nom i sortirà al mercat pròximament. El celler Sicus va presentar un vi ranci sec, el Vel-OX 2015, elaborat amb la varietat macabeu, sense fortificar i que parteix d’una criança biològica sota un vel de flor. A banda de les novetats, cal destacar el vi ranci del celler prioratí Balagué Cabré, Ca l’Andreu Cabré i Bru, vi ranci de Gratallops, elaborat amb garnatxa negre i amb una mare de 100 anys.

Vi ranci  de Sicus Celler
Vi ranci de Sicus Celler | Ramon Roset

!--akiadsense-->

A part del vins catalans, al saló es van poder tastar autèntiques joies dins de l’univers dels vins rancis secs europeus, com el vins oxidatius de la regió del Jura, amb un espectacular tast vertical d’anyades velles de Château d’Arlay, un Vin Jaune de Domaine de la Pinte de 1976, o vins de la Catalunya Nord, com el Vi Ranci de les anyades 1952 i 1965 del Domaine Danjou-Banessy o el Fondillón Viejas Soleras de 50 años de Bodegas Monóvar. Molt interessant un vi hongarès Tokay de Samuel Tinon. Els vins del marco de Jérez també hi van ser presents, destacant els vins de Emilio Hidalgo, amb un espectacular amontillado viejo tret directament de la solera de 1874, o els vins de Fernando Angulo, Mario Rovira o William & Humbert. De Montilla Moriles hi va participar Alvear i Bodegas Robles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa