Vins

!--akiadsense-->

A les 20 hores tancaran el col·legis electorals i començarà el recompte de vots. Donada l’actual conjuntura política, una gran part de la societat estarà pendent de com va evolucionant l’escrutini per poder-se saber el resultat el més aviat possible.

Per fer més portable aquesta espera nosaltres volem recomanar uns vins. Quan tanquin els col·legis i els mitjans de comunicació comencin a donar a conèixer les enquestes és el moment de prendre una copeta de vi blanc. Seran les vuit del vespre, una bona hora per un vi que ens refresqui, ens faci salivar i ens comenci a obrir la gana. És el moment d’un xarel·lo jove idealment de l’anyada 2017, vins que ara estan en el millor moment. La meva proposta és un Viladelllops Xarel·lo 2017 del celler Viladellops (DO Penedès).

Si sou de l’esquerra més transformadora i un blanc de xarel·lo elaborat a la manera convencional el trobeu massa clàssic, us podeu prendre un vi blanc de mínima intervenció, sense sulfits afegits, aquests que es mal anomenen vins naturals. Una bona opció és l’Anyet 2018 del Celler la Gutina de l’Alt Empordà, un vi elaborat amb garnatxa blanca i garnatxa roja.

I si sou d’aquelles opcions polítiques, que penseu que el xarel·lo és massa català o fins i tot una opció massa independentista i penseu que és més adequat prendre un vi elaborat amb chardonnay, aleshores una bona opció és l’Intramurs de Poblet blanc 2018 del celler Vins Abadia de Poblet (DO Conca de Barberà)

A mesura que es vagin coneixent els resultats, per alguns anirà pujant l’eufòria i per altres la decepció. Si sou dels primers, dels que els resultats electorals acompanyen la vostra opció política, serà el moment de destapar bombolles. Els escumosos sempre són símbol de joia i de festa, de celebració. Tal i com està el panorama actual és molt probable que en funció de l’opció política de cadascú es triï un cava elaborat a Catalunya o bé un cava elaborat fora de Catalunya o bé un Clàssic Penedès o un Corpinnat o un vi escumós de qualitat d’alguna denominació d’origen concreta o fins i tot alguns recorrin a les bombolles més forànies com els Prosecco o els champagnes. Estem en un moment ple de càrrega simbòlica en tot el que fem.

Uns bombolles per celebrar que la vostra opció política ha tingut bons resultats poden ser un Vilarnau Brut Nature Reserva (DO CAVA), el Reserva 3 Brut Nature Reserva d’Albet y Noya (Clàssic Penedès) o el Llopart Brut Nature Reserva (Corpinnat).

Pels que els resultats electorals no us estiguin acompanyant segurament que el millor serà escollir un bon destil·lat que ajudi a pair els resultats.

Nou comentari

Comparteix