Enguany ha estat la segona edició del saló Tastavins que organitza la Fira de Sabadell. Si l’anterior edició va ser un èxit, aquesta amenaça de convertir-se en un fenomen.

Quan només falta la jornada dedicada als professionals que es desenvolupa aquest dilluns, els 16.000 assistents que hi van passar l’any passat seran superats amb escreix. Hi han participat 51 expositors que representen més de 130 cellers, la majoria catalans. Ricard Zamora, que a l’estand de Vibèric representa diferents cellers catalans i de la resta de l’Estat, explica que “el tipus de públic, molt jove i entès, ens encoratja a tornar l’any que ve”. En aquesta apreciació coincideix Josep Abellan, gerent de Fira Sabadell, que afegeix que la joventut del públic i el nivell de coneixements i d’interès els han sorprès. El món del vi, doncs, sembla que finalment trenca les barreres de l’edat. A les activitats, com el show cooking del cuiner amb estrella Michelin Nando Jubany, s’hi van aplegar més de dues-centes persones, que van poder tastar un arròs amb capipota, amb l’acompanyament musical del saxo de Pep Poblet.

Una altra de les activitats amb més èxit va ser el maridatge entre vi i música que va oferir el mediàtic Marcel Gorgori, que va combinar cinc vins amb cinc peces de música clàssica. Tot i això, no calien activitats especials per gaudir: el saló oferia vins i viandes de qualitat i ja es veia que algunes persones només observant les etiquetes i preguntant sobre les característiques dels vins ja gaudien de la passejada.

Per avui dilluns, els professionals podran assistir a cursos sobre les oportunitats que internet ofereix als sommeliers, un taller sobre la cuina de l’ànec o un tast d’olis d’oliva catalans.

L’activitat més interessant, però, promet ser la que oferirà el sommelier Roger Viusà, que parlarà del debat que hi ha entre els qui encara defensen la utilització de les varietats de raïm internacionals,com el cabernet sauvignon i el merlot, o els que diuen que en la tipicitat que aporten les varietats autòctones és on hi ha la clau de l’èxit dels vins catalans.


Catavins compta amb la participació del Gremi d’Hosteleria de Sabadell i Comarca i l’escola del Vapor Llonch FOTO: VADEVI.cat


Darrera edició de Catavins a la Fira de Sabadell FOTO: VADEVI.cat


Els organitzadors destaquen la joventut del públic que hi ha assitit FOTO: VADEVI.cat


Marcel Gorgori, que va oferir un maridatge entre vi i música saluda a l’alcalde Manuel Bustos FOTO: VADEVI.cat


El Catavins de Sabadell se supera cada any que passa FOTO: VADEVI.cat


L’alcalde de Sabadell Manuel Bustos i el director general de l’Incavi Oriol Guevara visitant el Catavins FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa