Les Bodegues Pinord ja fa uns anys que ha apostat per l’agricultura ecològica i la biodinàmica i en aquesta línia de respecte per la natura i amb ànim innovador han decidit treure al mercat els Vins NOX.
En un sòl producte fan un homenatge a la gent de la casa que s’encarrega de la verema nocturna i col·laboren amb la conservació de les òlibes.
I és que aquests vins, un blanc, un rosat i un negre jove, estan fets amb unes condicions especials. Tota la verema s’ha fet de nit, però l’elaboració també, per tal de preservar el raïm de la calor i fer així que conservi totes les aromes.
Mireia Tetas, resposable de Cellers Pinord ha explicat a VADEVI.cat que “el mateix nom dels vins que vol dir nit en llatí, ja és un homenatge a tota la gent de casa que en algunes èpoques acaba treballant una jornada molt llarga i que inevitablement és un moment de nervis, d’emoció, és dur treballar de nit…”.
I pel que fa a les òlibes, que és una espècie amenaçada a casa nostra, “un 2% de cada ampolla que es vengui es destinarà a la Fundació World Nature, en concret al programes de protecció d’aquesta espècie, i és que precisament a les nostres vinyes dels Penedès ara les estem reintroduint perquè s’encarreguin de menjar-se els rosegadors que poden fer malbé les plantes i per d’alguna manera restablir els ecosistemes que els hi són propis. Al Priorat farem el mateix però amb els ratpenats”.
La responsable de Pinord, afegia a més que estan creant una “Reserva Natural” per tal d’aconseguir que les seves vinyes siguin un espai on puguin proliferar aquestes espècies amenaçades i d’altres i que “tot plegat contribueixi a crear un entorn harmoniós amb la natura que garanteixi un equilibri perfecte entre la fauna la flora i l’activitat humana”.
Els vins
“El que busquem és que siguin afruitats que recordin l’essència del raïm, per això fem una maceració en fred, durant 24 hores, per estreure el màxim potencial de la pell”, diu Mireia Tetas.
Són vins joves “amb tap de rosca perquè siguin 100% aromàtics, però amb aquesta elaboració especial, s’aconsegueix que tinguin cos i estructura i que se’n pugui prendre una copa a mitja tarda, però també que puguin acompanyar un àpat”, assegura la responsable de Pinord.
Finalment el celler ha volgut que sigui un vi a l’abast de tothom i el preu de mercat és d’aproximadament de 9 euros.