VadeVi
VINSEUM entra a la Xarxa de Museus d’Etnologia de Catalunya
  • CA

VINSEUM, el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, ha entrat a formar part de la Xarxa de Museus d’Etnologia de Catalunya, situant-se en l’òrbita dels principals centres etnològics del país.

Aquesta incorporació li permetrà optar a nous ajuts i participar en projectes transversals de recerca, formació, conservació i divulgació del patrimoni que preserven els centres de la xarxa.

La Xarxa de Museus d’Etnologia neix a partir del nou Pla de Museus de la Generalitat que es va presentar el novembre de 2007 i pretén reorganitzar museísticament el país. El pla es vertebra sota tres grans eixos: el treball en xarxa, una nova política de subvencions i l’aplicació de noves tecnologies.
VINSEUM entra a formar part d’aquesta xarxa on actualment ja hi són el Museu de la Val d’Aran, el Museu Comarcal del Montsià, el Museu Etnològic de Barcelona, l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, el Museu Etnològic del Montseny-La Gabella, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà, el Museu de la Pesca de Palamós i el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí.
El museu penedesenc, amb més de 80 anys d’història, es troba ubicat des del 4 d’octubre del 2012 al Palau Reial de Vilafranca, un edifici reformat per l’arquitecte Santi Vives, i amb una museografia dissenyada per Dani Freixas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa