VadeVi
VINSEUM incrementa en un 23% el nombre d’usuaris

El Museu de les cultures del Vi de Catalunya, VINSEUM, ha tancat l’any 2015 amb 29.489 usuaris, el que representa un increment de públic del 23% respecte l’any anterior. Aquestes xifres s’han fet públiques aquest dimarts en un acte que també ha servit per a donar a conèixer les propostes que l’entitat prepara per aquest 2016. La presentació ha anat a càrrec del director de Museu, Xavier Fornos, de la responsable de Comunicació i Enoturisme, Cecília Jané, del responsable d’Activitats, Jordi Ribas, i del regidor de Cultura de l’Ajuntament, Raimon Gusi.

Fornos explicava que els gairebé 30.000 usuaris són resultat de la suma dels 8.581 visitants a l’exposició permanent, els 6.250 visitants a les diferents exposicions temporals i els 14.618 usuaris dels actes (ja siguin actes organitzats per VINSEUM o bé actes d’altres entitats però que han tingut lloc a les seves instal·lacions).

Aquest increment de visites es pot explicar, segons explica l’entitat, per diverses causes. D’una banda, la nominació de VINSEUM als premis de Millor Museu Europeu de l’any 2015 ha permès donar visibilitat al Museu en els mitjans de comunicació d’abast nacional. A més, la coincidència amb la capitalitat cultural de Vilafranca al llarg de 2015 ha beneficiat al Museu, molt especialment en relació amb l’acollida a les seves instal·lacions de multitud d’actes relacionats amb Vilafranca CCC 2015.

La promoció turística del Museu també va obtenint els seus fruits, amb unes xifres de visitants estrangers a l’alça any rere any. L’any 2015 un 18% dels visitants al museu van ser estrangers, triplicant el nombre en tan sols 2 anys.

Pel que fa a les accions de comunicació i promoció exterior, VINSEUM continuarà participant el 2016 en workshops sobretot relacionats amb l’enoturisme i es planteja aprofitar al màxim que aquest és l’any de la gastronomia catalana fent més visible el museu al turisme de la costa i de Barcelona.

Pel que fa a activitats pròpies, per al 2016 es preveu reforçar la relació amb les entitats de la vila i treballar per acostar-se als diferents tipus de públic. També es reforçarà el programa educatiu enfortint la interacció amb els centres educatius.

Per part de l’Ajuntament, el regidor Raimon Gusi destacava la valoració que fan els visitants del museu, ja que “un 80% considera la visita satisfactòria o molt satisfactòria” i encoratjava l’equip tècnic de VINSEUM a aprofitar que el 2016 és l’any de la Gastronomia i l’Enoturisme i “Vilafranca com a Capital del Vi i VINSEUM, com a Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, han de ser-hi protagonistes”.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa