VadeVi
Vinsvidart obre el segon concurs de tast a cegues amb 3.500€ en premis
  • CA

La distribuïdora gironina Vinsvidart ha anunciat que, el proper dilluns 7 de novembre, organitzarà la segona edició del seu concurs de tast de vins a cegues l’Hotel Carlemany de la mateixa ciutat de Girona i que, en aquesta ocasió, repartirà 3.500€ en premis. A més, aquesta cita es completarà amb una fira per a professionals on participaran més de 30 cellers del catàleg de l’empresa i dues ponències exclusives, una sobre caves de llarga criança i una altra sobre vins generosos.

La dotació econòmica augmenta

La primeda edició del concurs individual de tasts a cegues de Vinsvidart es va celebrar a Mas Marroch el 2016, quan la distribuïdora complia tres anys de trajectòria. Ara, que s’apropa el desè aniversari, que tindrà lloc el març de 2023, l’empresa ha volgut programar la segona edició del concurs que, a més, augmenta la dotació econòmica per als guanyadors, que passa de 1.800€ als 3.500€ actuals i que es repartiran entre els tres finalistes a raó de 2.000€ pel guanyador, 1.000€ pel segon clasificat i 500€ pel tercer.

Així, el concurs de Vinsvidart es converteix en el més gran d’aquestes característiques a les comarques gironines. A la primera edició, a més, el guanyador va ser Ferran Vila, que enguany ha estat guardonat amb el premi de Millor Sommelier d’Espanya 2022. En aquesta ocasió, els participants hauran de tastar 7 referències entre vinc blancs, rosats, negres, escumosos i dolços que seran del catàleg de Vinsvidart.

El disseny de la cartelleria ha estat obra de la dissenyadora Carla Rossignoli

Funcionament del concurs

El concurs durarà 60 minuts i els participants haurian d’encertar les varietats del raïm (2 punts), el país d’origen (1 punt), la regió, DO o IPG (2 punts), l’anyada (2 punts), la marca i el nom del vi (2 punts) i, en cas d’empat, també es valorarà la definició de l’estil d’elaboració. Així, la puntuació màxima a obtenir serà de 63 punts, amb els 7 de la darrera avaluació que se sumaran en cas que es produeixi un empat.

La direcció tècnica del tast anirà a càrrec d’Ester Bachs, exdirectora tècnica dels Premis Vinari i delegada a l’estat espanyol de l’International Wine Challenge. La inscripció té un cost de 50€, que també són el número de places disponibles, i es podran fer a la pàgina web de Vinsvidart entre els propers 1 de setembre i 3 de novembre o bé fins que s’exhaureixin les places.

Tasts per acompanyar les ponències

D’altra banda, i pel que fa a la fira per a professionals, durarà de 10 del matí a 8 del vespre i hi participaran més de 30 cellers, que se sumaran als més de 100 que hi han passat els darrers 10 anys i que han presentat més de 700 referències. Les dues ponències, a més, que aniran acompanyades per un tast, seran les següents: a les 13h, un tast de 5 caves llarga criança amb els elaboradors i, a les 16h, un tast e 6 vins generosos exclusius amb Ferran Vila, millor sommelier estatal 2022 i guanyador del primer concurs de tasts a cegues de Vinsvidart.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa