VadeVi
Vint-i-sis cellers de l’Empordà participen aquest juliol a la Fira Arrels del Vi
  • CA

Arrels del Vi celebra la seva 13a edició els dies 10 i 11 de juliol a Sant Martí d’Empúries, l’Escala, amb la participació de 26 cellers de la DO Empordà. L’equip organitzador proposa mantenir la cita garantint totes les mesures de seguretat i aconseguir, alhora, que l’experiència Arrels del Vi sigui el més fidel possible a l’esperit de la fira: tast obert en copa Riedel de més de 100 referències de vi de la DO Empordà, alhora que conèixer de primera mà als propietaris i enòlegs dels cellers empordanesos i comprar a preu de celler els vins de la DO Empordà. En aquest sentit, s’ha optat per dividir la fira en dues sessions amb aforaments limitats, per complir la normativa vigent en matèria de seguretat. Aquest serà l’horari de les dues sessions:

  • Dissabte 10 de juliol: d’11.30h a 15.30h i de 17.30h a 21.30h
  • Diumenge 11 de juliol: d’11.30h a 15.30h i de 17.30h a 21.30h

Organitzada per Dominic Abernethy, Tess Oriol i Carlos Krauel de TOCK Projects, Arrels del Vi s’ha consolidat amb dotze edicions a Sant Martí d’Empúries i quatre a Barcelona. Segons Abernethy, “enguany tot ha estat possible gràcies als grans cellers de la DO Empordà, que tot i les dificultats, han confiat un cop més en nosaltres”, comenta. Oriol afegeix que “durant aquest darrer any no hem perdut el contacte amb el nostre públic, sempre interessat en saber quan es tornaria a celebrar la Fira. L’expectativa és alta, i hem treballat molt perquè els amants dels vins empordanesos gaudeixin un any més d’aquesta experiència”. “Estem molt contents de poder celebrar la fira i també de poder escollir els Premis Arrels del Vi 2021”, dirà.

Jurat dels Premis Arrels de Vi 2021
Jurat dels Premis Arrels de Vi 2021 | organització

En relació als Premis, aquest dilluns 14 de juny s’ha celebrat el tast de vins dirigit pel sommelier Rafel Sabadí que permetrà conèixer el millor vi blanc, negre, rosat i dolç de l’edició. El tast, celebrat a l’Uain Bar & Store, ha comptat, entre d’altres, amb Anna Vicens, Presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers; Cristina Torrent del Restaurant Bo.TiC de Corçà i Laura Masramon, Empordà Personal Sommelier. Segons Sabadí, “després d’un 2020 complicat en quan a les vendes de vi a causa de la pandèmia, els Premis Arrels del Vi suposen una oportunitat excel·lent de promoció per als cellers participants. Com sempre, el nivell de tastadors i el rigor en les seves puntuacions són una garantia d’èxit en les futures vendes dels vins guanyadors”.

Amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Escala i la DO Empordà, la fira compta enguany amb un total de 26 cellers de la DO Empordà que presentaran varietats de vins d’alta gamma. Han confirmat la seva participació els següents grans productors: AV Bodeguers, Bodegas Trobat, Celler Arché Pagès, Celler Brugarol, Celler Castelló – Murphy, Celler Cooperatiu d’Espolla, Celler Eccocivi, Celler Gerisena, Celler Hugas de Batlle, Celler Marià Pagès, Celler Mas Pòlit, Celler Pujol Cargol Masarac, Cellers d’en Guilla, Empordàlia, Espelt Viticultors, Grup Oliveda, JOC, Mas Llunes, Mas Oller, Mas Vida, Masetplana, Perelada, Somni d’istiu, Terra Remota, Vinyes dels Aspres i Vinyes d’Olivardots.

A més, aquest any Arrels del Vi compta amb les tapes d’Anxoves de l’Escala M. Sureda amb pa de tramuntana del Gremi de Flequers Artesans de les Comarques Gironines, així com amb els següents expositors: Formatges La Balda i Le Bolut, el “show” degustatiu d’ostres Ostrens i l’Oli d’oliva verge Serraferran. També tindrem les esperades visites guiades a les Ruïnes d’Empúries a les 4.30h de la tarda (dissabte i diumenge amb aforament limitat), que parlen de com va arribar el vi a aquest punt privilegiat del Mediterrani fa 26 segles i acaba amb el tast de Mulsum (vi romà).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa