El Curs de Formador en Cava és una formació que va crear al 2011 l’Institut del Cava que, patrocinada pel Consell Regulador, dóna a conèixer diversos tipus de continguts teòrics i pràctics a professionals que volen ampliar el seu coneixement sobre aquest sector.

Durant tres dies, els participants -principalment docents d’escoles d’hoteleria i sommeliers- visiten cellers i aprofundeixen sobre el món del cava, de manera que en posterioritat puguin aplicar el nou coneixement a la seva vida professional. A banda de les visites, el curs ofereix seminaris impartits per ponents especialitzats en viticultura, microbiologia, enologia, sostenibilitat, tast del Cava, servei i maridatges.

Aquesta formació es va iniciar al 2011 i, fins a data d’avui, han participat 85 professionals al llarg de vuit edicions. Com a resultat, més de 4.000 alumnes d’Escoles d’Hoteleria i professionals estan rebent formació en Cava a tot l’estat Espanyol. Aquest 2016, s’ha comptat, a més dels especialistes dels cellers, amb col·laboracions especials com en Josep Pelegrín, millor sommelier d’Espanya 2016; Joan Miquel Canals, degà de la URV; Fernando Zamora, catedràtic de la URV i Lluís Giralt, tècnic en viticultura de l’INCAVI.

Els Cursos de Formador en Cava estan oberts a professionals en la formació del vi. Cada any se celebren dues edicions al mes de setembre durant l’època de la verema i des de l’Institut del Cava ja s’estan organitzant les properes, que tindran lloc al setembre del 2017.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa