VadeVi
Vint-i-tres nous professionals passen el Curs de Formador en Cava

El Curs de Formador en Cava és una formació que va crear al 2011 l’Institut del Cava que, patrocinada pel Consell Regulador, dóna a conèixer diversos tipus de continguts teòrics i pràctics a professionals que volen ampliar el seu coneixement sobre aquest sector.

Durant tres dies, els participants -principalment docents d’escoles d’hoteleria i sommeliers- visiten cellers i aprofundeixen sobre el món del cava, de manera que en posterioritat puguin aplicar el nou coneixement a la seva vida professional. A banda de les visites, el curs ofereix seminaris impartits per ponents especialitzats en viticultura, microbiologia, enologia, sostenibilitat, tast del Cava, servei i maridatges.

Aquesta formació es va iniciar al 2011 i, fins a data d’avui, han participat 85 professionals al llarg de vuit edicions. Com a resultat, més de 4.000 alumnes d’Escoles d’Hoteleria i professionals estan rebent formació en Cava a tot l’estat Espanyol. Aquest 2016, s’ha comptat, a més dels especialistes dels cellers, amb col·laboracions especials com en Josep Pelegrín, millor sommelier d’Espanya 2016; Joan Miquel Canals, degà de la URV; Fernando Zamora, catedràtic de la URV i Lluís Giralt, tècnic en viticultura de l’INCAVI.

Els Cursos de Formador en Cava estan oberts a professionals en la formació del vi. Cada any se celebren dues edicions al mes de setembre durant l’època de la verema i des de l’Institut del Cava ja s’estan organitzant les properes, que tindran lloc al setembre del 2017.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa