VadeVi
Tres cellers se sumen a la marca Vinya- Celler-Masia
  • CA
Vins el Cep
Vins el Cep

!--akiadsense-->

El projecte Vinya-Celler-Masia té tres nous integrants: Vins El Cep, Baronia de Vilademuls i Can Marlès. Amb aquesta adhesió es vol impulsar aquesta marca que pretén reconèixer la feina dels cellers que elaboren tots els seus vins a les seves pròpies instal·lacions a partir del raïm de les seves vinyes i els comercialitzen amb marca pròpia. Aquests són els requisits imprescindibles que s’han d’acomplir per formar part d’aquesta marca col·lectiva.

Lucia Pombo de Can Marlès, considera que és “imprescindible treballar en una línia que permeti la consolidació de petits cellers que elaboren productes autèntics, amb respecte pel medi ambient i consciència de conservació de les petites tradicions”. Pombo creu que els productors que també són elaboradors han de començar a fer accions conjuntes de defensa i preservació de la vinya. I, segons ella, el primer pas és donar valor a la terra i al procés de transformació que es fa als cellers “i que es pot considerar com un art”.

Des de Can Marlès, creuen que a través de la marca Vinya-Celler-Masia es pot identificar una manera de fer. Precisament, Joaquim Reig de Baronia de Vilademuls creu que aquesta marca ha de servir per posar de relleu la qualitat dels seus productes i guanyar prestigi en el mercat. Reig creu que aquesta és la via perquè el consumidor pugui detectar fàcilment els vins que provenen de cellers on es fa tot el procés, des de la vinya fins a l’ampolla.Maite Esteve de Vins El Cep, assegura que Vinya-Celler-Masia identifica i diferencia de forma clara i senzilla una manera de fer, un perfil de cellers que viuen la transformació de la vinya i l’elaboració del producte com un procés artesanal.

El president de Vinya-Celler-Masia, Francesc Suriol, creu que “la marca necessita un nou impuls per adequar-se al seu potencial, ja que el context del sector vinícola català ha canviat molt en els últims anys i que ha arribat el moment de donar a conèixer i posar en valor aquesta marca de garantia de collita pròpia”.

Aquesta marca ja fa prop de 17 anys que funciona però els últims anys amb poca activitat col·lectiva, si més no pública. Durant una anys s’havien organitzat concursos populars a la recerca del millor vi de collita pròpia. Els primers cellers que en formaven part són Carles Andreu, Vega de Ribes, Celler de Can Suriol, Caves Bolet, Celler Mas Foraster i Parató. I per formar-ne part cal complir una sèrie de requisits com disposar de vinya pròpia, tenir un celler propi on s’hi elaboren els vins propis i la producció de les seves marques no haurien de superar les 500.000 ampolles entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa