VadeVi
Vinya Celler Masia crida als pagesos que fan vi a posar a les etiquetes que la vinya és pròpia

!--akiadsense-->

L’associació de vitivinicultors Vinya Celler Masia celebra que el sector del vi hagi obert el debat sobre la diferenciació dels vins elaborats a partir de raïm de collita pròpia. Aquest requisit, fonamental per a aquesta marca, també és compartit per la marca col·lectiva Corpinnat que, precisament fa uns dies, va anunciar la sortida dels seus membres del Consell Regulador de la DO Cava per les incompatibilitats dels seus reglaments.

En el context actual, el president de Vinya Celler Masia, Francesc Suriol, considera que la diferenciació dels vins de collita pròpia és indispensable i fa una crida a tots els pagesos que alhora són elaboradors perquè incorporin la marca en les seves etiquetes. Suriol assegura que els membres de Vinya Celler Masia defensen el valor de les empreses que controlen tot el procés de producció, des de la vinya fins a l’ampolla, i remarca la necessitat que sigui així si es vol posar de relleu la tradició del sector vitivinícola català.

En aquest moment, Vinya Celler Masia està integrada per nou cellers de diferents denominacions d’origen que elaboren els seus vins a partir de raïm de collita pròpia i que consideren que el sector del vi català necessita consolidar aquest perfil de celler si vol revaloritzar els productes.

Nou comentari

Comparteix