VadeVi
L’anyada 2013 de Vinya La Scala llueix etiqueta nova
  • CA
Jean Leon Gran Reserva Vinya la Scala 2013

!--akiadsense-->

Jean Leon treu al mercat la nova anyada del seu vi icona: Vinya La Scala Cabernet Sauvignon Gran Reserva 2013. L’etiqueta llueix l’obra de l’artista barcelonina Glòria Muñoz, “Capvespre. Paisatge a la posta del sol”, que captura el paisatge del Penedès, immortalitzant una posta de sol entre vinyes d’on emergeixen els colors carmí i morats que flueixen de la terra, i evoca el lloc escollit per Jean Leon per elaborar un vi amb una singularitat, personalitat i identitat úniques.

Certificat com a ‘Vi de Finca’, Vinya La Scala s’elabora únicament aquells anys en què la collita és excepcional. El 2013 va ser un any plujós en general, especialment durant el període vegetatiu, mentre que el període de maduració a l’estiu va ser sec. Les temperatures a principis d’estiu van ser moderades i van permetre una maduració òptima del raïm.

El vi, màxima expressió de la cabernet sauvignon, prové d’una petita parcel·la de 8 hectàrees plantada el 1963 a una altura de 295 metres al Penedès, en un sòl argilós calcari. Envelleix en botes de roure francès durant 24 mesos i en ampolla durant un mínim de 3 anys. D’aquesta anyada 2013, s’han elaborat 9.120 ampolles. El vi es presenta en un estoig de fusta decorat també amb l’obra de Glòria Muñoz.

Vinya La Scala va ser el primer vi elaborat majoritàriament amb cabernet sauvignon a l’estat espanyol el 1971 i l’anyada 1975 va ser escollida per al sopar oficial d’investidura de Ronald Reagan com a president dels Estats Units el 1981. Des del 1979, cada nova anyada s’il·lustra amb l’obra d’un conegut artista. En anteriors anyades, artistes com Josep Maria Guinovart, Waltraud Maczassek, Josep Ma Subirachs, Josep Martí Bofarull, Modest Cuixart, Javier Mariscal o Josep Moscardó han plasmat les seves obres en l’etiqueta d’aquest emblemàtic vi del celler del Penedès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa