VadeVi
“La vinya i el vi del Penedès” de Santi Borrell, premiat als Gourmand International
  • CA
La vinya i el vi al Penedès. 1850-2018 de Santi Borrell

!--akiadsense-->

El llibre “La vinya i el vi del Penedès. 1850-2018” del poeta penedesenc, Santi Borrell ha aconseguit el premi al Millor llibre de l’estat en la categoria de Vins Europeus a l’edició 2020 dels Gourmand Awards International.

Borrell que es defineix com a poeta es mostrava molt content de rebre aquest guardó pel seu llibre publicat el mes d’abril passat amb el suport de la DO Penedès, Enoturisme Penedès, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, l’Ajuntament de Vilafranca i el celler Família Torres. Un treball d’investigació del passat vitivinícola de la comarca que s’ha presentat a Vilafranca del Penedès i també a les capitals històriques com són Santa Sadurní d’Anoia, Vilanova i la Geltrí i el Vendrell.

Els premis Gourmand International estan considerats com els Òscars dels llibres de gastronomia i de vins. El llibre ha rebut dos premis: millor llibre de l’estat espanyol en la categoria Història del Vi, nominat com a Millor Llibre del Món en aquesta categoria, i millor llibre de l’estat espanyol nominat com a Millor Llibre Europeu de Vi publicat a al 2019 .

Santi Borrel
El poeta, Santi Borrell

!--akiadsense-->

Aquests guardons donen nombrosos premis en llibres de gastronomia i de vins, a través de les temàtiques publicades, i es converteix en un punt de trobada anual de periodistes i escriptors de tot el món que han estat nominats per països per tal d’assolir el premi a nivell mundial.

El llibre “La vinya i el vi de l’Penedès” competirà amb llibres publicats de tot el món. En la categoria de Millor llibre del Món d’Història del Vi n’hi ha cinc que podran optar a el premi mundial, llibres publicats a Xile ( La Vinya i el Vi en el Con Sud), Japó ( The Story of Japan Wine), França (Vogue the wine), o Mèxic (Els bons vins en la història). A la cateogoria de Millor llibre Europeu de Vi, el treball de Santi Borrel competirà amb 10 llibres d’alta qualitat, escollits com els millors llibres publicats en els seus respectius països d’Alemanya, Àustria, Itàlia, Croàcia, Suïssa, Romania, Eslovènia, Suècia, Gran Bretanya i un llibre d’Estats Units que parla sobre vins europeus.

A finals de gener s’anunciarà la ciutat dels premis Gourmand. L’any passat es va celebarar a Macao i durant les cinc edicions anteriors es va organitzar a Yantai (Xina). Fa tres Santi Borrell ja va viatjar fins a la Xina, com a nominat a Millor llibre del món en la categoria Història del Vi, per l’estudi “La història de l’cava” (2016).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa