VadeVi
Vinyes Domènech reivindica la garnatxa a l’Enoteca de Paco Pérez
El cap de cuina i el sommelier de l'Enoteca amb Joan Ignasi Domènech
El cap de cuina i el sommelier de l’Enoteca amb Joan Ignasi Domènech | M.R.F.

!--akiadsense-->

Joan Ignasi Domènech, és el responsable de Vinyes Domènech però també és el president de l’associació Terra de Garnatxes. Apassionat i defensor d’aquesta varietat ha dissenyat amb el xef Paco Pérez un menú maridat amb diferents vins del seu celler però també d’altres en el que la garnatxa és la protagonista. Aquesta proposta estarà disponible des del 16 d’octubre fins al 3 de novembre.

Aquesta és una de les accions que Domènech impulsa a través de l’associació per posar al lloc que considera li pertoca a aquesta varietat de raïm. Recorda que en només 8 anys, s’han sembrat 20 hectàrees de garnatxa, que l’any 2010, la garnatxa roja i la grisa “estaven pràcticament en perill d’extinció” i que “era molt difícil trobar vins fet amb aquesta varietat a les cartes dels restaurant”.

Una de les propostes del xef Paco Pérez per maridae amb vina de garnatxa

!--akiadsense-->

Per això des de l’associació Terra de Garanatxes i també des de Vinyes Domènech han participat activament al Dia de la Garnatxa, en el que van aconseguit que 140 restaurant catalans oferissin vins fet amb aquest raïm.

Vins de garnatxes que mariden amb el menú de tardor de l'Enoteca de l'Hotel Arts

!--akiadsense-->

Per donar a conèixer aquest menú Domènech va preparar una selecció de vins, del seu celler i d’altres per acompanyar amb la proposta del restaurant L’Enoteca: el rosat Scala Dei Pla dels Àngels 2016, l’escumós Parès Baltà Rosa Cusiné Gran Reserva 2014, el Sereno 2009 de La Vinyeta, Domain de la Rectorie Argile 2015, Vernatxa 2016 del Celler Frisach, el Rita 2017 de Vinyes Domènech i també del seu celler el Teixar, de dues anyades diferents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa