[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XUzSKNnxPf4[/youtube]

L’empresa elaboradora de caves i vins Segura Viudas col·labora per segon any consecutiu en l’estudi BioDiVine 2013per a l’anàlisi de la biodiversitat del paisatge de la vinya. En el marc d’aquesta col·laboració, a l’Heretat Segura Viudas es recolliran mostres d’insectes de dues finques diferents durant deu setmanes.

En els punts d’estudi identificats per GPS es realitzarà un buidat setmanal dels artròpodes aèris i terrestres que hagin caigut a les trampes instal·lades a la vinya. Un cop recollides les mostres es lliuraran setmanalment a l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) perquè les classifiqui i continuï amb les fases posteriors del projecte d’investigació.

Aquest any, a més, i gràcies a la sembra de coberta vegetal, les dades recollides a l’Heretat permetran analitzar també els beneficis sobre la biodiversitat a parcel·les amb aquest tipus de tècnica de viticultura sostenible.

El Penedès, juntament amb les regions vitícoles europees de Limoux, Cosières de Nimes, Saint Emilion, la Grajera i l’Alto Douro, és una de les zones on es desenvolupa el programa que analitza la riquesa de la diversitat biològica i que té com a objectiu contribuir a la conservació de la natura, la qualitat del medi ambient i la promoció dels valors estètics i el llegat del camp.

L’Heretat Segura Viudas comparteix plenament la filosofia de BioDiVine, incorporant el respecte i la conservació de la biodiversitat del paisatge vinícola en l’elaboració dels seus caves i vins en harmonia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa