VadeVi
Arriba el Visions 5.1, el cicle de debats de La Conca 5.1
Visions de La Conca 5.1 es farà el mesos de maig i juny

!--akiadsense-->

El cicle de debats Visions 5.1 organitzat per l’associació La Conca 5.1 arriba a la seva sisena edició i, per celebrar‐ho, s’ha envoltat de personalitats de renom del món del vi, el territori i del desenvolupament local. Seguint el format d’anys anteriors, es duran a terme fins a tres debats amb l’objectiu de reflexionar sobre el món rural, l’energia, el canvi climàtic i l’enoturisme.

L’estrena del cicle Visions 5.1 serà dissabte dia 11 de maig a les 18:00 h al Museu de la Vida Rural de L’Espluga de Francolí. Sota el títol de “Ruralitats”, María Sanchez, Pili Sanmartín, Mireia Font, Gemma Flores Pons, Pebbels Gimenez, Jordi París, Gemma Carbó i Montserrat Serra debatran sobre la realitat dels territoris rurals i les estratègies per dinamitzar i valoritzar tot el que neix d’aquests entorns. María Sanchez és veterinària rural i escriptora. Acaba de treure el llibre “Tierra de mujeres” (Seix Barral, 2019) sobre les dones i el món rural; Pili Sanmartín és poeta i viticultora. És una de les responsables del celler Bàrbara Fores de la Terra Alta i participa en diversos projectes socials i culturals. Mireia Font és responsable de la casa rural Casa Leonardo i una de les impulsores de la iniciativa turística El Cinquè Llac al Pallars Jussà. Gemma Flores Pons és membre de la Cooperativa L’aresta de Santa Coloma de Queralt i de l’Ateneu Cooperatiu del Camp‐Coopcamp. Pebbels Gimenez és ramadera i forma part del col∙lectiu Ramaderes de Catalunya. Jordi París és el gerent de Concactiva, l’Organisme de Desenvolupament local de la Conca de Barberà. Gemma Carbó és directora del Museu de la Vida Rural de L’Espluga de Francolí i Monserrat Serra periodista i escriptora experta en temes de desenvolupament rural i territori.

El Museu de la Vida Rural de L’Espluga de Francolí també acollirà el segon debat d’aquest cicle, que es durà a terme divendres 31 de maig a les 19:00 h. Assumpta Farran, Ferran Civit, Anna Perez Català, Carme Sala, Maria Crehuet i Josep Espluga seran els ponents d’“Energies”. Una jornada que versarà sobre les alternatives energètiques, el medi ambient i el canvi climàtic. Assumpta Farran va ser directora de l’ICAEN durant el període 2016‐2018 i és membre de la Fundación Energías Renovables. Anna Pérez Català és membre de la Xarxa Internacional d’observació del canvi climàtic Climate Tracker i del moviment Justícia Climàtica. Ferran Civit és un dels impulsors de la Llei Catalana del Canvi Climàtic. Carme Sala és secretària del Consell Rector de la cooperativa energètica Som Energia. Maria Crehuet és la responsable de polítiques energètiques de l’Associació de Micropobles de Catalunya i una de les impulsores del projecte Ordis Sostenible i Josep Espluga és Doctor en Sociologia i investigador especialitzat en conflictes socioambientals.

“Enoturismes” és el títol escollit pel debat que tanca la sisena edició de Visions 5.1 i que se celebrarà el divendres 21 de juny a les 19:00 h a la Sala de les Corts Catalanes del Centre Cultural Anselm Turmeda de Montblanc. Lluís Tolosa, Eva Vicens, David Jobé, Judith Cortina, Míriam Clotet, Isabel Vea, Ester García i Marta Domènech seran els encarregats d’explicar de quina manera podem atraure visitants i generar economia local a les zones productores de vi i gastronomia. Lluís Tolosa és sociòleg i escriptor especialitzat en enoturisme i cultura del vi. Autor de diversos llibres que han rebut reconeixements europeus i mundials. David Jobé i Judith Cortina formen part del projecte enoturista.cat i són uns apassionats de l’enoturisme català. Míriam Clotet és experta en comunicació enoturística, forma part de l’empresa Vilateral Comunicació i col∙labora en diversos mitjans especialitzats. Isabel Veaa és la directora de comunicació Nacional del Celler Família Torres. Ester Garcia és la Directora de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya. Marta Domènech és la directora de l’Hostal Sport de Falset i va rebre el Premi Enoturisme Catalunya 2015 i Eva Vicens és una periodista especialitzada en vi i enoturisme. Va rebre el guardó a la millor comunicadora del món del vi 2017.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa