VadeVi
La coalició Viticultors del Cava es presenta a les eleccions

Unió de Pagesos de Catalunya, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya i l’Associació de Viticultors del Penedès s’han unit com a Viticultors del Cava per presentar candidatura conjunta a les properes eleccions del Consell Regulador del Cava, previstes pel 6 de juliol.

Amb el lema Futur, Preu, Valor, han compartit en roda de premsa les seves prioritats de cara als comicis pel que fa a la creació d’un segell de compromís dels cellers amb la pagesia i en potenciar una valoració del raïm i del vi, entre altres qüestions.

Segell per validar preus

Entre les propostes d’aquesta candidatura destaquen el foment de contractes plurianuals dels cellers amb els viticultors i viticultores, una aposta per la sostenibilitat de les explotacions, fomentar el compliment de la normativa de contractes en relació a la Llei de la cadena alimentària, disposar de l’estudi de costos de producció de raïm i vi base, transparència màxima en les dades, especialment pel que fa als estocs de vi base i ampolles, així com la creació d’un segell per als elaboradors de la DO Cava que demostrin que paguen per sobre dels preus de l’estudi de costos validats.

En aquest sentit, Viticultors del Cava apunta que vol incidir en la creació de valor per al raïm que es tradueixi en un preu adequat per a la pagesia, i de la mateixa manera, per a l’activitat que suposa el treball del sector al territori i per al medi ambient, que aporta també valor afegit al producte final.

En les eleccions al Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida del Cava es renoven els 12 vocals que en formen part, però només es votaran els tres integrants del cens B (titulars d’explotacions vitícoles que no són socis de cooperatives o societats de transformació).

Presentació de la candidatura i objectius dels Viticultors del Cava | cedida

Els candidats titulars de Viticultors del Cava són:

Candidats titulars

  • Antoni Borràs, d’Unió de Pagesos
  • Jaume Domènech, de JARC
  • Santi Vallés, de l’Associació de Viticultors.

Candidats suplents

  • David Sendra, d’Unió de Pagesos
  • Isabel Vidal, de JARC
  • Josep Anton Vendrell, de l’Associació de Viticultors

Presentacions a territori

Durant la campanya, la coalició presentarà la seva candidatura en tres actes principals, a més d’altres trobades. L’acte d’obertura tindrà lloc el 8 de juny, a les 20 hores, al Pavelló Poliesportiu de Guardiola de Font-rubí (Alt Penedès); l’acte central es farà el 21 de juny, a les 20 hores, al Monestir de Santes Creus (Alt Camp), i l’acte de cloenda, el 3 de juliol, a les 12 hores, a la Fassina de Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès).

La DOP Cava inclou municipis de diverses comunitats autònomes. Segons les darreres dades oficials del Consell Regulador, al 2021 formaven part de la DOP cava 6.284 explotacions que englobaven 38.133 hectàrees, de les quals Catalunya n’aglutina més del 80%, i la resta, repartides entre el País Valencià, Badajoz, Saragossa, La Rioja, Navarra, Àlava i Burgos. Al cens B de viticultors no socis de cooperatives o SAT estan cridats a votar 2.907 viticultors i viticultores.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa