VadeVi
Viticultors del Cava tanca campanya amb la voluntat d’aconseguir millor preu del raïm
  • CA
Vinyes del Penedès

!--akiadsense-->

Viticultors del Cava, candidatura unitària integrada per Unió de Pagesos de Catalunya, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i l’Associació de Viticultors del Penedès, va celebrar aquest dilluns l’acte final de campanya a Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès) demanant el vot dels viticultors al Cens B (titulars d’explotacions vitícoles que no són socis de cooperatives o societats de transformació). La coalició fa una crida a la mobilització a les eleccions de dijous, 26 de juliol, i recorda que l’horari de votació és de 11 a 18 hores.

La coalició catalana vol continuar treballant de manera transparent i eficaç, apostant amb força per l’augment del preu del raïm i del vi, per la qualitat de la producció i per la unitat dels viticultors. La candidatura dóna suport a les produccions que fan augmentar aquest valor afegit, com seria el cava premium i el cava ecològic, el volum dels quals ha crescut el darrer any: la producció ecològica ha crescut un 48% el 2017 respecte del 2016, i el premium a experimentat un creixement de l’11% durant el mateix període.

Aquesta candidatura ja es va presentar fa cinc anys, però en ser l’única no hi va haver eleccions. Enguany es presenten dues més: Coop Cava Requena i APAG Extremadura ASAJA, per la qual cosa, des de Viticultors del Penedès creuen que és molt important que els productors vagin a votar per mantenir un model pel qual s’ha treballat conjuntament des de Catalunya durant molts anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa