VadeVi
Viticultura, elaboració i tastos, al temari d’un nou curs de vins naturals

El curs té per objectiu conèixer al detall tot el procés d’elaboració de vins anomenats naturals, o també dits de mínima intervenció. Està dirigit pel sommelier Miguel Figini, qui suma aquesta nova aposta als diversos projectes formatius que ha organitzat al llarg de la seva trajectòria, com els que guiava des de l’Espai del Vi Català.

Ara, doncs, torna amb un altre enfocament. Aquesta formació va dirigida a professionals, personal de sala en restauració o bars, però també aficionats d’aquesta tipologia de vins, i ofereix un programa que entrarà al detall dels processos complets per a obtenir el producte definitiu: des de la vinya, a través de conceptes teòrics sobre viticultura, a la copa, a partir de tastos guiats d’un centenar de 100 vins. Tot plegat, en el marc de diverses sessions previstes per als mesos de setembre a desembre. Les classes teòriques, que arrenquen el dilluns 4 de setembre, es podran seguir en línia, i les pràctiques es faran entre l’octubre i el desembre al Green Leka Can Valldaura.

Paisatges de vinya del Priorat | Foto: Formació vins naturals

La teoria, en quatre blocs

El curs s’estructura sobre quatre blocs teòrics. Comença per la viticultura (4 i 16 de setembre) amb una sessió que es podrà seguir en línia i que permetrà entendre les diverses filosofies de treball al camp: ecològica, biodinàmica, permacultura, viticultura regenerativa. Tot plegat de la mà de professors de la talla de Roger Rovira de Recaredo, Montse Catasus de Torres, Josep Serra de La Vinyeta i Marta Casas de Parès Baltà.

Seguirà el bloc dedicat a l’elaboració (dies 18 i 30 de setembre) amb accés també virtual on es reflexionarà sobre la indústria i els propòsits amb els quals s’embotellen aquest tipus de productes. En aquest apartat, es podrà conèixer l’experiència de ponents com en Joan Asens, d’Orto Vins, Joan Rubió de Cal Tiques, Joan Manel Vendrell de Mas Gomà i Núria Artiaga, del celler Credo i Recaredo.

Seguiran els continguts dirigits a millorar el tast i l’anàlisi sensorial dels anomenats vins naturals (2 i 14 d’octubre), amb acompanyament de professors com Blanca Ozcàriz, d’El Jardí dels Sentits, Toni Carbó, de La Salada i els sommeliers Lluis Romero i Ferran Vila; i conclourà la formació un quart bloc on es posarà sobre la taula la importància de la comunicació del producte i el servei (16 i 26 d’octubre). En aquest cas, es podrà escoltar les aportacions de la sommelier i comunicadora Marta Clot (Vi i Companyia), Fredi Bassal de Vinus and Brindis, Ludovico Darblade, del Bar Salvatge i el mateix Miguel Figini.

Tot plegat, anirà complementat amb l’explicació i tast d’un centenar de vins en el transcurs de quatre noves jornades: 30 d’octubre, 13 i 27 de novembre i 11 de desembre i en horaris de matí i tarda al Green Leka Valldaura.

Podeu recuperar tota la informació i el detall de la formació a través d’aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa