El festival Vivid 2021 s'ha presentat al Portal de l'Eixample de Barcelona
El festival Vivid 2021 s’ha presentat al Portal de l’Eixample de Barcelona | E.V.

!--akiadsense-->

El Festival Vivid torna més viu que mai i es proposa celebrar sí o sí la seva setena edició. Venen d’un 2020 en què es van haver d’anul·lar totes les activitats, malgrat algunes ja tenien cartell d’aforament complet, i per això aquest 2021 s’han repensat formats per fer possible la celebració d’aquest festival que omple de vi tot la Costa Brava durant tot el mes d’abril. Això sí, adaptant-se als diversos escenaris i restriccions que pot provocar la Covid19.

Així, s’ha plantejat un programa que permeti un enoturisme actiu i a l’aire lliure, amb activitats com per exemple esmorzars de forquilla entre vinyes, la reserva de packs d’allotjament per a grups bombolla o fins i tot activitats que es podran seguir a distància i de forma virtual com per exemple els tallers per fer un vermut o per visitar espais patrimonials del territori que tenen alguna vinculació amb el món del vi.

A més a més, la proposta d’aquest 2021 fa un pas més enllà i incorpora a l’oferta el “Vívid insòlid”, un mapping itinerant de la ruta del Vi DO Empordà que viatjarà per diversos punts de Catalunya perquè “si tu no pots anar a l’Empordà, l’Empordà ve a tu“, diran des de l’organització.

La presentació d’aquesta edició especial s’ha fet aquest dimarts 10 d’abril al Portal de l’Eixample de Barcelona i ha comptat amb la participació de Jordi Masquef, vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona; Xavier Albertí, president del CR de la DO Empordà, Norbert Bes, director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i Vicenç Fajardo, president del col·lectiu la Cuina de l’Empordanet.

Tots quatre tenen clar que cal adaptar-se a la realitat actual, i sobretot han coincidit en què cal anar més a una que mai i treballar en xarxa per donar suport a tots els sectors que estan patint la pandèmia, com ho és el sector del turisme i el vi.

Vívid Insòlit

Aquest mapping immersiu pretén transportar tothom qui en visqui l’experiència a gaudir de forma virtual de la Ruta del Vi DO Empordà. Es tracta d’un cub de 3,5×3,5 metres on s’hi projecten fins a cinc vídeos diferents d’un total de vint minuts, que mostren paisatges empordanesos i permeten escoltar alguns dels seus principals protagonistes, ja siguin elaboradors o viticultures o d’altres persones vinculades al territori.

El fil conductor d’aquest mapping són les històries i anècdotes dels protagonistes de la Ruta del Vi DO Empordà, tots aquells rostres que estan amagats darrera les ampolles de vi que destapem. Un retrat intimista de la vida que porten els viticultors que t’aproparà al món del vi i de l’enoturisme des de moltes òptiques diferents.

Aquesta setmana, la plataforma s’ha instal·lat a Barcelona i aviat arribarà també a Vic i d’altres municipis de Catalunya que s’hi puguin anar sumant. Per poder participar-hi, cal fer reserva prèvia seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix