Els primers finalistes del Cartaví 2018 són vuit restaurants de Girona

La primera semifinal d'aquest concurs que premia la presència de vins catalans a les cartes dels restaurants s'ha fet al Patronat de Turisme de Girona

El jurat de la senifical gironina del concurs Cartaví

El jurat de la senifical gironina del concurs Cartaví | AVC

Vuit restaurants de les comarques gironines han estat escollits finalistes del premis Cartaví 2018 per un jurat professional que s’ha reunit aquest dimarts a la seu del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona.

Els restaurants que passen a la final són en la categoria A, és a dir que el preu mitja supera els 40€ són:

-Vicus Restaurant de Pals

-Es Portal Hotel gastronòmic de Pals

-Casamar de Llafranc

-Entre dos Mons de Palamós

En la categoria B, amb un preu mitjà entre 20€ i 40€ són:

-Es Baluard de Cadaqués

-El Llevataps de Girona

-Voramar Restaurant de Portbou

Finalment en la categoria C amb un menú de menys de 20€ el finalista és:

Macabeu de Palamós.

En aquesta primera semifinal, el jurat que ha valorat les cartes de vins de la província gironina ha estat format per: Audrey Doré, Sommelier delegada de la província de Girona de l’ACS, Xavier Albertí, President del CRDO Empordà, Marta Casas, responsable de la Ruta del Vi de l’Empordà i representant del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Josep Font, representant de la Unió d’Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre i la Cuina de l’Empordanet, Carles Playà, representant de l’Associació Catalana d’Enòlegs i Pep Nogué, Assessor Culinari del Segell Girona Excel·lent i director de Gastronomia del CIB Culinary Institute Barcelona.

L’Associació Vinícola Catalana, organitzadora d’aquests premis, es mostra satisfeta per l’interès que suscita aquest tipus d’acció, ja que animen el consum de vins catalans a l’hora que desperta la curiositat del consumidor per saber més sobre el vi que esta consumint, de la zona d’origen del vi, del seu procés d’elaboració, de les seves particularitats, etc.

La voluntat de Cartaví és distingir els restaurants catalans que realitzen dia a dia una important defensa i promoció dels vins emparats en qualsevol de les onze denominacions d’origen catalanes. En aquesta edició, l’Associació Vinícola Catalana compta amb la col·laboració de l’INCAVI, de les 11 Denominacions d’Origen Catalanes, l’Associació Catalana d’Enòlegs, l’Associació Catalana de Sumillers, les Diputacions de Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona i de la Fundació per a la Investigació del Vi i la Nutrició.

Nou comentari