VadeVi
Vuit vins catalans, entre el top 100 de l’Estat segons la ‘Guia Wine Up’
  • CA

La vuitena edició de la Guia Wine Up dels vins i els destil·lats de l’estat espanyol ha seleccionat, entre el seu Top 100, vuit vins catalans. Entre els seleccionats destaquen tres caves i una referència de la DOQ Priorat, Montsant, Empordà, Costers del Segre i Penedès.

Per ordre, el vi més valorat ha estat l’Agustí Torelló Mata Krypta Gran Reserva 2011, que ocupa la vuitena posició de la llista. Més endavant, al número 23, hi trobem Gran Cruor 2012, del celler Casa Gran de Siurana, i segueix el cava, l’Albert de Vilarnau Chardonnay Pinot Noir 2013, ocupa la posició número 43.

Passat el Top 50, fins a arribar al 100 encara hi ha cinc vins catalans més: Braó 2016, d’Acústic Celler (53), Perelada Glan Claustro 2016 (58), Troballa Negra 2018, de Mas Blanch i Jové (84), Agustí Torelló Mata Espantallops 2017 (87) i, tancant la llista de vins del nostre país en aquesta guia, Agustí Torelló Mata Brut Nature Gran Reserva 2014, amb el número 95.

Aquesta llista s’ha basat en les notes de tast d’un sol tastador, Joaquín Parra, director del portal Wine Up. Segons expliquen a la mateixa guia, el tast es va fer a cegues a Tomelloso (Castella – La Manxa). En haver estat la tasca d’una sola persona, la guia també especifica que en cap cas s’han tastat més de 60 vins per sessió, fent descansos cada hora i en les condicions òptimes de llum i temperatura tant de l’ambient com dels vins.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa