VadeVi
‘The Wine Edition’ torna en el marc del congrés Madrid Fusión
  • CA

The Wine Edition Wines from Spain, que el 2021 ja va participar al congrés gastronòmic Madrid Fusión, tornarà a ser-ne part els propers dies 28, 29 i 30 de març. El certamen, dedicat a vi, vol descobrir noves tendències i talents i ser un fòrum de discussió i aprenentatge d’un sector clau en la gastronomia estatal. Com va passar l’any passat, les ponències es podran seguir a través d’internet des de qualsevol lloc del planeta.

Com en l’edició anterior, el II Congrés Internacional del Vi també tindrà un auditori propi al recinte IFEMA de Madrid, amb una zona de tasts, expositors i un escenari adjacent on es faran presentacion comercials, per tal d’integrar la gastronomia i el vi. El certament comptarà amb cuiners internacionals, sommeliers, productors, catalitzadors i pensadors clau del sector, que formaran una agenda de ponències, taules rodones, tasts maridats i presentacions oberts a tots els congressistes, connectant el vi i la gastronomia.

El nou congrés comptarà amb la participació de grans noms del panorama mundial del vi

Entre els ponents, hi haurà noms com els de la Master of Wine Sarah Jane Evans, Albert Adrià i David Gil (elBarri) o l’exsommelier d’elBulli Ferran Centelles. Seran part d’una programació de matí i tarda on hi haurà sessions teòriques i també cates i maridatges magistrals amb alguns dels principals actors del panorama mundial. Durant els dinars, a més, també s’han programat els “Vinomios”, que provaran les possibilitats de combinació del vi amb tot tipus d’aliments, com ara, per exemple, la xocolata.

El congrés a més, tindrà una Sala de Tasts per explorar la diversitat vinícola mundial, on cellers i regions podran mostrar, de la mà de grans noms del món del vi, tasts d’anyades històriques, harmonies gastronòmiques i nous projectes i tendències vinícoles. Mireia Torres,directora de Jean Leon, i el sommelier Sergi Castro, per exemple, presentaran els Vins Experimentals de Jean Leon.

Madrid Fusión és una de les grans fires gastronòmiques de l’Estat

D’altra banda, també s’entregaran dos premis: d’una banda, el II Premi Juli Soler al Talent i el Futur del Vi, que anirà a deu joves amb gran projecció a diversos camps del sector. De l’altra, el Premi ‘Tierra de Sabor’ al celler més sostenible, que donarà un premi segons els requisits establerts pel consell del congrés que, enguany, està format per Masters of Wine com Almudena Alberca, Pedro Ballesteros, Andreas Kubach o Fernando Mora, a més de l’exsomellier d’El Bulli, Ferran Centelles o la crítica de vins del diari ‘ABC’ Patricia Mateo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa