VadeVi
Winemakers Lab vol que tothom aprengui a fer el seu propi vi
  • CA
Winemakers Lab

!–akiadsense–>

El Winemakers Lab és una iniciativa conjunta entre el Fab Lab Barcelona | IAAC i l’Espai del Vi Català que vol connectar el món del vi amb les tecnologies més avançades. Des del cor del 22@ del Poble Nou de Barcelona i de la finca Can Valldaura del parc de Collserola, preveu revolucionar la forma en què entenem el vi i el seu rol amb els ciudadan@s com a productor@s i innovador@s.

El projecte neix, d’una part, de la inquietud de formar persones i difondre la cultura de la vinya i els vins de Catalunya; i de l’altra, de l’apoderament ciutadà a través de la producció personal (en aquest cas d’aliments) utilitzant tecnologies de fabricació digital. L’objectiu d’aquesta iniciativa és que qualsevol persona inquieta pugui fer el seu propi vi i s’apoderi en el coneixement tecnològic.

El Winemakers Lab és un programa de formació, recerca i desenvolupament on els assistents tindran la formació, les tutories de seguiment, els kits d’elaboració, el laboratori per realitzar les analítiques i una gran varietat de raïms de la xarxa de viticultors de Catalunya perquè puguin realitzar els seus descobriments i aprenentatges.

El fonament educatiu de fons es basa en la idea que no hi ha coneixement més sòlid que el que sorgeix quan ens enfrontem a fer alguna tasca; una filosofia pedagògica, per cert, que és la que avui dia inspira els corrents més avançats al món de l’educació i que es va acabar de cristal·litzar, en aquest cas, gràcies al treball educatiu que realitza des de fa anys Josep Lluís Pérez i la seva parella Montse Ovejero, figures clau en el desenvolupament i posicionament actual del Priorat com un dels territoris més rellevants en el món del vi a nivell mundial.

La iniciativa es va presentar en el marc de la fira d’innovació Maker Faire Barcelona, i ara fem una crida a participar en la primera edició dels tallers de formació oberts per a tot el públic. Durant els tallers, els participants tindran l’oportunitat d’aprendre i participar en la verema i la vinificació de negres, blancs i escumosos ancestrals; així com en la fabricació digital i en el desenvolupament de sensors. El primer taller serà de vinificació de vins negres, amb varietats tradicionals de Catalunya, i comença el dia 29 de setembre.

El 24 de novembre d’aquest any hi haurà una segona edició enfocada a la vinificació de vins blancs i ancestrals. Els tallers són oberts a tot tipus de públic, de totes les edats i no es necessita cap tipus de coneixement previ.

Per a més informació, podeu contactar per email a [email protected]

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa