VadeVi
Premis Vinari 2015: el making-of dels trofeus
  • CA

Més enllà de la promoció i l’honor que representa per als cellers rebre un Premi Vinari, també es té en compte la part física i material: el trofeu acreditatiu que reben els cellers amb un vi guardonat amb un Vinari d’Or en cadascuna de les 12 categories en que es divideixen els vins participants.

El trofeu representa la “V” amb la silueta d’una copa retallada en mig, que des de la primera edició ha estat el símbol identificatiu dels Premis Vinari. La traslació d’aquest disseny al trofeu corpori, està feta amb el suro que caracteritza el tapatge de la immemsa majoria dels vins de qualitat europeus i catalans.

L’empresa encarregada de fer-los és la tapera empordanesa Suberis Legatus, com a patrocinador tècnic dels Premis Vinari.

La medalla amb l’any que identifica els trofeus de cada edició dels Premis Vinari, està feta amb plata massissa. En aquest cas l’encarregat de fer-les és el joier artesà de la Garriga, Francesc Medrano, que a partir d’un original fet a mà, fa un motlle que emplena de plata fosa, i que posteriorment puleix fins obtenir un acabat lluent com un mirall.

I és que, com els vins participants, també la resta d’elements dels Premis Vinari estan elaborats a Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa