VadeVi
Xavier Nadal: “La verema d’enguany ha estat la millor del segle XXI”
  • CA
Collita 2019 al celler Nadal

!--akiadsense-->

El celler Nadal de Torrelavit ha fet un balanç de la collita 2019 i ha presentat les novetats del celler de cara al futur en un esmorzar amb els mitjans de comunicació aquest dimarts a la seva finca de Can Nadal de Boadella.

Xavi Nadal, propietari del celler, ha comentat que la collita d’enguany, la primera que s’ha fet des de que han deixat la DO CAVA per formar part de Corpinnat, havia estat la millor del segle XXI. Segons Nadal, ha estat una collita plàcida, que s’ha pogut fer sense presses, amb un raïms sans, amb una concentració de sucre per sobre de la mitjana i una acidesa s’ha conservat molt bé a mesura que anava avançant la verema.

Segons Nadal, a les finques del celler les temperatures mínimes durant els mesos de juliol i agost oscil·len entre els 15 i els 18 graus, per sota de la mitjana del Penedès. Aquests diferencials de temperatura i l’esporgat de cada cep per equilibrar la quantitat de fulla i raïm permeten una maduració lenta dels gotims i garanteixen la conservació de propietats qualitatives que ens permetran elaborar grans escumosos i vins blancs.

La voluntat del celler de reequilibrar les superfícies de les varietat autòctones i tradicionals al llarg dels últims 25 anys està donant molt bons resultats, ja que cada varietat es pot collir en el moment òptim sense presses ni a la vinya ni al celler.

Pel que fa la seva oferta d’enoturisme, el celler Nadal ha fet una aposta per l’organització de grans esdeveniments relacionats amb la vinya i el vi en els últims dos anys. L’objectiu és fidelitzar el públic interessat en l’oferta enoturística i d’oci que arriba dels cellers, i consolidar una alternativa que respongui a la tendència del mercat. “Les visites programades tenen cada vegada menys interès per un públic més jove que vol viure experiències o esdeveniments que vagin més enllà de la visita convencional”, explica Núria Papasseit, responsable d’Enoturisme de Nadal. Segons ella, la Nit Salvatge, el Berenar de Verema o els Tastos i Maridatges s’han consolidat com a cites anuals que permeten fidelitzar un públic que busca el contacte amb la vinya i el celler més enllà de les visites o els tastos tradicionals. En aquest moment, l’enoturisme suposa al voltant d’un 13% del volum de negoci de Nadal, i una manera d’obtenir un feed-back de gran valor per part del client sobre els productes que Nadal té al mercat.

Corpinnat Nadal Salvatge Brut Nature 2013

!--akiadsense-->

Finalment s’ha presentat el nou escumós Corpinnat Nadal Salvatge Brut Nature 2013 elaborat amb les tres varietats tradicionals dels escumosos del Penedès, sense cap mena de licor d’expedició i amb una criança de més de 60 mesos. Amb aquest escumós que sortirà al mercat el proper mes de novembre a un preu aproximat de 20 euros, Nadal completa la línia Salvatge acompanyant al Salvatge Brut, al Salvatge Brut Rosé, que en les millors anyades també es poden trobar en format màgnum.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa