VadeVi
Xavier Garcia: «Un Vinari d’Or et dona credibilitat»
  • CA

L’escumós DO Alella blanc de negre brut 2010 d’Alella Vinícola es va endur el Vinari d’Or en la categoria d’Escumosos Reserva. Un escumós fet amb garnatxa negra 100%, i que segons el seu responsable, Xavier Garcia, “és molt especial”.

“És una varietat negre vinificada en blanc, un procediment que fa que tingui un toc especial, que no és molt habitual a casa nostra. Potser és el fet diferencial el que devia cridar l’atenció del jurat”, diu Garcia.

El responsable d’Alella Vinícola afirma que fa molta il•lusió quan et reconeixen la feina feta. Més encara perquè fan molt de vi, però els escumosos, que van començar a elaborar l’any 2004, suposen una part molt petita de la seva producció. En el cas d’aquest “van ser anys d’investigacions i proves, i un premi com el Vinari és un reconeixement i això et dona credibilitat i prestigi”.

I això també té el seu impacte al mercat. Garcia, reconeix que l’escumós Marfil blanc de negre, “es venia força bé a mercats estrangers, com a Dinamarca o als Estats Units, però a casa nostra anava amb comptagotes i després del premi va ser com una bogeria. Tothom volia tastar-lo, i a través del nostre distribuïdor es va vendre tot en un mes i ens vam quedar sense producció. Hem creat demanda”.

“Si el producte és bo, una difusió com aquesta realment t’ajuda i et prestigia”, diu Xavier Garcia “està molt bé participar a un concurs com els Premis Vinari”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa