Xavier Graset i el seu particular mètode d’elaboració de vi

El periodista va conduir la gala de lliurament dels Premis Vinari 2014

La gala de lliurament dels Premis Vinari 2014, el passat 10 d’octubre, va oferir moments d’emoció, d’alegria i també va arrencar alguns somriures després de veure el vídeo que emès tot just arrencar l’esdeveniment.

Les imatges, protagonitzades pel conductor de la gala, Xavier Graset, narren les peripècies del periodista a l’hora d’elaborar un vi. Des d’un punt indeterminat entre vinyes en un dia de verema, Graset comença la història explicant que “s’ha passat la vida entre ceps, entre vinyes, i entre copes” i que les seves arrels es troben precisament allí, al camp.

Agafa les tisores de podar, es disposa a tallar raïms i s’emociona en trobar-ne un de sec, pansa pura, dient que “aquest és el bo, del qual se’n traurà el grau del raïm”.

El vídeo acaba dins un celler, on en Graset, entre tines i bótes, mostra el seu particular mètode d’elaboració de vi: agafa una espremedora i uns quants raïms i intenta extreure’n el most. “Sort que aquest any la collita és només de 5.000 kg”, acaba dient.

Mira aquí el vídeo complet de la gala de lliurament de la segona edició dels Premis Vinari.

Nou comentari