VadeVi
El xef Sergi de Meià: “No vull viure amb por ni sota amenaces”
El xef Sergi de Meià
El xef Sergi de Meià | Restaurant Sergi de Meià

El xef Sergi de Meià -del Restaurant Sergi de Meià– està patint una campanya espanyolista de boicot contra el seu restaurant per haver dit que participaria en la presentació pública d’un vi que defensa la llibertat dels presos polítics. Aquest diari ha pogut parlar amb ell, i el xef català ha confirmat que aquest divendres no serà en l’acte de presentació d’“Allibera’m”. Sergi de Meià explica que tot l’enrenou va començar arran d’una notícia publicada al digital ‘Crónica Global’ -sota el títol “El xef Sergi de Meià apadrina un vi contra Espanya”-, i avisa que tot el què ha passat “és molt greu”.

Quin era l’objectiu de la seva presència en la presentació del vi ‘Allibera’m’?

Jo anava a parlar sobre el vi, a certificar que el que hi ha dins de l’ampolla és de qualitat. Jo no l’he apadrinat en cap moment. D’entrada vaig dir que hi aniria, però que m’ho deixessin pensar una mica, i de seguida va sortir la notícia al digital ‘Crónica Global’. En aquest moment em vaig posar en contacte amb els promotors de la iniciativa i els hi vaig dir que no hi assistiria, perquè tot plegat em va semblar molt gros.

Ha rebut molts insults i crides al boicot al restaurant?

Sí. He rebut insults per Facebook, que he esborrat i bloquejat. I també trucades desagradables, i moltes crítiques negatives a Google i Trip Advisor. Per sort, això es pot combatre trucant a les empreses, explicant el què ha passat i, per norma general, ho treuen. Però al començament, quan veus un degoteig de crítiques, t’atabales.

Com ho ha viscut?

Tinc un negoci i també tinc família. Això no ho puc aguantar. Són gent que em fan por. Només sóc un cuiner, i intento fer les coses el millor que sé, amb la meva filosofia de cuina amb producte local i ecològic pel meu convenciment amb la idea de slow food.

I mostres de suport n’ha rebut?

Sí, moltes trucades de gent molt maca que em donen molts ànims. Això és espectacular. Jo tinc les meves idees, i el meu convenciment. No és res polític, jo sóc humanista i pacifista. Tot i que tinc les meves idees polítiques, evidentment.

Per quin motiu exactament ha desestimat participar en la presentació del vi?

Perquè em vaig espantar quan vaig veure la notícia del ‘Cónica Global’. Vaig explicar als promotors de la iniciativa que no ho podia fer perquè em sento molt atacat.

Creu que no anant a la presentació dona la raó als que el critiquen i l’insulten?

No. Simplement és que no em vull exposar més. Jo vull parlar de vi i de menjar, que és el meu àmbit, però no sota pressions ni amb tot el que ha passat aquests dies.

Fa mesos vostè i part del seu equip van decidir portar un llaç groc durant el servei. Per què van deixar de fer-ho?

Perquè vam tenir problemes, amb gent que entrava al restaurant i ens insultava. Tal i com es va decidir portar-lo -a petició d’alguns treballadors- vam decidir deixar de portar-lo per por. Nosaltres no ho fèiem per atacar ningú, sinó per convenciment. L’hem portat gairebé durant un any i ja hem dit la nostra en aquest sentit.

També ha participat en altres actes en suport dels presos polítics…

Sí. Jo estic compromès, però això d’ara ha sigut molt greu. Jo faig les coses perquè les crec però no vull viure ni sota amenaces ni amb por.

Fa un temps va passar alguna cosa semblant amb el restaurant de la família de Toni Albà i també amb l’Ada Parellada.

Tot això s’està crispant molt. Ara baixaré una mica el nivell d’exposició. Jo seguiré fent algunes coses que em demanin, però ja està.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: FÈNIX 2019 a setembre 06, 2018 | 18:34
  FÈNIX 2019 setembre 06, 2018 | 18:34
  Els FEIXISTES són això, FEIXISTES. Has guanyat un client per sempre. Els demòcrates ens hem d'ajudar. Visca Catalunya lliure!
 2. Icona del comentari de: Angelblau a setembre 06, 2018 | 18:36
  Angelblau setembre 06, 2018 | 18:36
  Doncs jo no penso treure'm el llaç groc fins que els Presos Politics i els Exiliats siguin totalment lliures.
 3. Icona del comentari de: Gerard Miralles a setembre 06, 2018 | 18:45
  Gerard Miralles setembre 06, 2018 | 18:45
  Si tots féssim igual que aquest cuiner ens cagarien al cap. Ha renunciat fins i tot a dur el llaç groc. Renúncia rere renúncia fins a la renúncia final. Vergonya.
 4. Icona del comentari de: La por. a setembre 06, 2018 | 19:38
  La por. setembre 06, 2018 | 19:38
  Per tant, queda clar que l'estratègia espanyola de les amenaces i l'agressivitat els hi funciona molt bé. Porten segles fent-ho i ho seguiran fent. Degut a la por també el govern de la Generalitat no es va atrevir l'any passat a fer una declaració d'independència de veritat.
 5. Icona del comentari de: Innocència a setembre 06, 2018 | 19:46
  Innocència setembre 06, 2018 | 19:46
  Els catalans som uns innocentots i inofensius. Els espanyols, no. A més, ells tenen el monopoli de la violència i les presons. Amb la por ens dominen i suposo que és el normal. El peix gros es menja al petit. Personalment trobo a faltar una actitud mental més combativa ( en què gastem els diners, a on anem de viatge, etc....) ells , en canvi, tenen molt clares aquestes coses.
 6. Icona del comentari de: Manel a setembre 06, 2018 | 21:08
  Manel setembre 06, 2018 | 21:08
  Amb sap greu dir aixó, peró crec que es de covard cedir al xantatge dels faxistes, no ho entenc,
 7. Icona del comentari de: Ahora cómo siempre a llorar. a setembre 06, 2018 | 21:18
  Ahora cómo siempre a llorar. setembre 06, 2018 | 21:18
  Lo tuyo no es nada comparado con las amenazas y los escraches que está sufriendo un restaurador de Blanes, simplemente por sacar la mierda, delante de su restaurante. Deseo que te sirva de experiencia y que seas más listo, el fraude independentista sólo es fabuloso para los grandes engañabobos: tertulianas chillonas y directores de diarios digitales subvencionados.
 8. Icona del comentari de: JordiP a setembre 06, 2018 | 21:21
  JordiP setembre 06, 2018 | 21:21
  És la seqüela de la democràcia ... orgànica. Que, precisament, es diu "orgànica" perquè és de ... mer.da. Matèria orgànica maloliente i odiosa. A mí em van amenaçar de mort (per correu postal) per una "carta al director" defensant la memòria històrica. Lamento tener que pensar que nomès són uns ... fdp.
 9. Icona del comentari de: Lavilasaa a setembre 06, 2018 | 21:24
  Lavilasaa setembre 06, 2018 | 21:24
  Crónica Anal és un autèntic abocador d'odi, totalitarisme i fanatisme, és un digital que atempta la mínima sensibilitat i la intel.ligència. Un libel d'odi finançat pels fons reservats de l'estat i de l'agrupació de l'odi del Régimen, autoanomenada Ciudadanos
 10. Icona del comentari de: vicenç a setembre 07, 2018 | 07:08
  vicenç setembre 07, 2018 | 07:08
  És lamentable veure com en som de sotmesos ( com els esclaus), qiue ens amaguem com els cargols a la més minima situació incomode. I així volem alliberar-nos?
 11. Icona del comentari de: Héroe por accidente a setembre 07, 2018 | 08:57
  Héroe por accidente setembre 07, 2018 | 08:57
  Fue bonito mientras duró.
 12. Icona del comentari de: ESPAÑA MISERABLE a setembre 07, 2018 | 10:37
  ESPAÑA MISERABLE setembre 07, 2018 | 10:37
  N'hem de fugir com sigui, no hi ha res a fer amb aquells porcs que dominen l'estat i tampoc amb, crec, una majoria que com calla queda igual de retratada i en rebrà les conseqüències d'aquest estat en fallida, abortó des del seu neixemnt per la força i la mentida. Rucs, dropos i criminals...
 13. Icona del comentari de: Vvv a setembre 07, 2018 | 10:56
  Vvv setembre 07, 2018 | 10:56
  Resultat. Els violents han guanyat contra la llibertat d'expressió.
 14. Icona del comentari de: Vvv a setembre 07, 2018 | 11:38
  Vvv setembre 07, 2018 | 11:38
  Resultat? Han guanyat els violents! Que trist!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa