VadeVi
El xef Xavier Pellicer se suma a la Verema Solidària
El xef Xavier Pellicer se suma a la Verema Solidària

!--akiadsense-->

Xavier Pellicer, el reconegut cuiner barceloní, se suma a la iniciativa Verema Solidària, un projecte que descobreix una experiència de vi i solidaritat. Després de comptar amb la implicació de Josep Roca, sommelier del Celler de Can Roca, la tercera edició del projecte que busca “tallar amb la pobresa”, comptarà amb Xavier Pellicer per a que protagonitzi el tast maridat la primavera de 2019 amb els vins resultants de les veremes que tindran lloc a l’agost al celler Gramona, i al setembre a Vall Llach i Can Ràfols dels Caus. El xef oferirà el seu restaurant Xavier Pellicer, a l’antic Nobook i Uma, al carrer de Provença, una exclusiva sessió per a les 40 persones que triïn aquesta opció.

Format per Juan Mari Arzak i sota les ordres de Jean-Jacques Simon a la cuina del restaurant Tierra, Xavier Pellicer va iniciar el seu viatge imparable en el món de la cuina que el va portar fins a Niça, per treballar amb el carismàtic xef francès Jacques Maximin del 1988 al 1990 al Théàtre, dues estrelles Michelin, i a Le Diamant Rose, també dues estrelles Michelin. Abans de tornar a Catalunya el 92 per treballar amb Santi Santamaria, Pellicer va passar dos anys a la cuina de Le Carré des Feuillants, d’Alain Dutournier. Amb el xef i propietari de El Racó de Can Fabes (tres estrelles Michelin) va compartir set anys, esdevenint un temps cabdal per créixer personalment i professionalment.

El 2015 comença una nova etapa amb el Céleri, a Barcelona, on aconsegueix una estrella Michelin el 2017 amb el seu concepte Healthy Kitchen. Finalment, i mentre segueix d’assessor del restaurant Misura, a l’Hotel Arima a Donosti, Pellicer enceta fa uns mesos un nou projecte personal, el restaurant Xavier Pellicer, al carrer de Provença de Barcelona. Respectuós amb els pagesos, per a ell “essencials”, i seguidor de l’agricultura biodinàmica, el seu objectiu és, segons ha explicat en més d’una ocasió, “enriquir cada plat amb l’energia del sol, la lluna i les estrelles”.

La campanya de micromecenatge oberta a través del web de Verema Solidària pretén recaptar 18.000 euros i té com a beneficiàries principals dues entitats socials: la Fundació Amics de la Gent Gran-Garraf, que treballa per pal·liar la situació de soledat i l’aïllament social de les persones grans a les comarques del Garraf i Baix Penedès, i Càritas Parroquial Falset, que ofereix atenció de les necessitats més bàsiques per garantir una vida digna a persones en situació de pobresa de les poblacions de la comarca del Priorat que pertanyen a la diòcesi de Tarragona.

Verema Solidària compta actualment amb el patrocini de Can Ràfols dels Caus, Gramona, Vall Llach, New Group Maquinària Moderna, Verallia, DO Penedès i la col·laboració de Cafès Novell, Euroselecció-Riedel, Cal Feru, Creu Roja i La Granja. Finca Parera, Celler Credo i Raventós i Blanc, cellers coorganitzadors d’edicions anteriors, es mantenen fidels al projecte i col·laboraran amb diferents iniciatives solidàries a favor del mateix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa