VadeVi
La Xina comissa més de 200.000€ de vi de luxe
  • CA

L’Administració General de Duanes de la Xina ha anunciat que ha comissat més de 200.000€ en vi, consistents en més de 1.000 ampolles de Penfolds (Austràlia) i més de cent ampolles de vi de Bordeus de primera qualitat, que inclou marques reputades com Château Lafite Rothschild i Château Margaux.

Segons informa ‘Decanter’, les autoritats duaneres del port de Shenzhen van descobrir aquestes ampolles de vi, que estava sent importat al país de manera il·legal, quan van comparar la quantitat que havia declarat la companyia importadora i el número real d’ampolles de vi que hi havia a l’enviament. Segons sembla, les ampolles de contraban, que venien de Hong Kong, estaven amagades entre grans caixes que contenien vi de Xile.

No és la primera vegada que es produeix un fet com aquest. A Shenzhen mateix, el juliol de 2021 també es va paralitzar un enviament provinent de Hong Kong. En aquella ocasió, a més de vins de Bordeus com Château Lafite Rothschild i Château Mouton Rothschild, també hi havia ampolles de Penfolds, xampanys, whiskys, marisc i productes de cosmètica, per un valor molt superior i que es calcula en més de tres milions d’euros.

La raó darrere aquestes operacions de contraban és que, si bé la importació de vi a Hong Kong no està gravada amb impostos, dur-los fins a la zona del país on el sistema comunista està plenament instal·lat, sí. Si les exportacions a la Xina tenen un aranzel mínim del 43,2%, segons Decanter, els vins australians tenen uns impostos molt més alts i que, després d’una guerra comercial l’any passat, poden arribar al 218%, segons el tipus de producte de què es tracti.

Així doncs, l’estatus de Hong Kong suposa una oportunitat molt atractiva pels contrabandistes, ja que es troba molt a prop de la Xina i pot resultar més fàcil fer-ho entrar alguns productes. De fet, si la guerra comercial esmentada va fer que les arribades de productes australians al país caiguessin en picat, a Hong Kong, en canvi, van créixer un 45% durant el 2021.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa