VadeVi
Eva Domènech: “Els escumosos rosats poden ser porta d’entrada pels joves”
  • CA

Els ‘Barcelona Rosé International Bubbles Award‘ va néixer amb l’objectiu de donar valor a productes escumosos rosats nascuts en alguna regió vitivinícola del món. La tria, a partir de tastos a cegues cegues, es fa entre caves, clàssics penedès i corpinnats, i també proseccos, sekts o xampanys que neixen en països veïns. Ara fa pocs dies, s’anunciava l’arrencada i obertura d’inscripcions de la segona edició del certamen, però mentre es prepara la maquinària, conversem amb l’Eva Domènech, responsable del celler Montesquius, perquè ens parli d’aquests productes tant singulars i ens faci balanç del premi que va reconèixer el seu Montesquius 1918 Brut Nature Gran Reserva Rosat 2009 com a millor vi escumós rosat del món en la primera edició del certamen.

Eva, quina tradició hi teniu a Montesquius amb l’elaboració de vins escumosos rosats? 

Som un celler centenari fundat el 1918 per la senyora Ramona Roig i Manobens i el seu marit Salvador Santacana i Manobens, ja des dels nostres inicis que elaborem de forma tradicional escumosos de gran qualitat, entre ells els rosats.

Què penseu que hi hagi un concurs que posi en valor la tradició de rosats amb bombolles? 

És una gran oportunitat per donar a conèixer aquesta gran varietat. Antigament, els escumosos rosats no tenien una gran reputació i se’n feien molt pocs, però gràcies a concursos i premis com aquest la imatge ha anat canviant i donant valor a aquest gran vi rosat amb bombolles. De fet, penso que tota promoció i festa a l’entorn del món del vi són molt necessaris.

Montesquius 1918 Brut Nature Gran Reserva Rosat 2009
Montesquius 1918 Brut Nature Gran Reserva Rosat 2009

Què va significar per a vosaltres guanyar el premi a millor escumós rosat?

Va ser un gran reconeixement per la gent del celler que treballem dia a dia esforçant-nos per aconseguir la màxima qualitat. És una feina ben feta que portem fent durant molts anys. Rebre premis d’aquest valor ens fan molta il·lusió i ens donen energies per continuar treballant i superar-nos any rere any. 

Ha tingut algun impacte, a nivell de reputació de marca, de vendes, d’interès pels escumosos rosats…?

I tant! Vam promocionar amb orgull aquest reconeixement aconseguit, vam rebre moltes felicitacions de la gent del sector, i evidentment va donar una empenta a la comercialització.

Les millors imatges del lliurament dels Barcelona Rosé
Les millors imatges del lliurament dels Barcelona Rosé

Els escumosos rosats són vins gastronòmics, bons per prendre una copa en qualsevol moment, vins amb estructura, frescos… Què fa falta perquè se’ls reconegui com mereixen?

Els escumosos rosats de qualitat i amb llargues criances són productes, que d’entrada, ha de ser més fàcil que rebi reconeixements; però com a oportunitat, crec que hem d’apropar-nos a les noves generacions per aconseguir que el rosat hi trobi el seu espai. Aquests últims anys estem notant que els vins i caves interessen més a la gent jove, i si aquestes noves generacions no tenen costums ni hàbits preestablerts en aquest segment de begudes, podem aprofitar per atraure’ls cap al món del vi a través dels escumosos rosats, que els poden sorprendre molt positivament.

Què creus que va fer guanyador el vostre Montesquius 1918 Gran Reserva Brut Nature? Com ens el descriuries?

És un vi completament diferent a qualsevol altre, la sobre maduració del pinot noir i el trepat dona un toc de fruita intensa i agradable, que amb  la llarguíssima criança queda molt més marcada, deixant l’acidesa en un segon terme. ¨Sempre diem que és un vi més gastronòmic que de tast, un producte que, si se li dona una oportunitat, sorprendrà molt. Hem de donar una oportunitat a tots els escumosos rosats!

Recordeu que les inscripcions per participar a la segona edició dels ‘Barcelona Rosé‘ segueixen obertes. Podeu consultar la informació seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa